Kısıtlamada İstanbul Boğazı'nı yüzerek geçtiler

Yüzücülerin havadan görüntüsü
Yüzme Gemi Trafiği Deniz Trafiği 20 Dakika Trol 

-Röportajlar

( İSTANBUL -ÖZEL)- İstanbul Boğazı'nı yüzerek geçtiler, o anlar havadan görüntülendi İSTANBUL

- Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında bir grup profesyonel yüzücü Boğaz'dan yüzerek karşıya geçti. Rumeli Hisarı Sahili'nden denize giren ve yüzerken bir gemiyle de karşılaşan yüzücüler havadan görüntülendi. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamalarında İstanbul Boğazı'nda yerel gemi trafiğinin azalması Boğaz'da yüzen sporcular için fırsat haline dönüştü. Rumeli Hisarı'nda bir araya gelen ve kendilerine ‘Boğaz'ın Efendileri’ diyen grup tanker trafiğini kontrol ederek Anadolu Yakası'na doğru yüzmeye başladılar. Yüzdükleri sırada bir gemi ile yakın mesafeye gelen grup havadan görüntülendi. Turkuaza bürünen Boğaz'da kulaç atan sporcular akıntıya karşı mücadele etti. Yaklaşık 20 dakikada Anadolu Yakası'dan Kandilli İskelesi'ne geçen sporcular, profesyonel olmayan ve akıntıyı iyi tanımayanların Boğazı yüzerek geçmelerinin çok tehlikeli olduğunu ifade etti.
“Kısıtlamadan dolayı tekneler daha az” İstanbul Boğazı'nda her yıl defalarca karşıdan karşıya geçtiğini ifade eden Ali Akyüz, “Burada bulunan sporcu arkadaşlarımızın hepsi lisanslı yüzücülerdir. Büyük tanker trafiği için çok değişiklik yok ama özel sürat tekneleri yatlar daha az çalıştığı için daha rahat yüzüyoruz, daha az güvelik sorunları ile karşı karşıya kalıyoruz. Normalde bu saatte burada deniz trafiği yoğun oluyor, denize girmemiz kolay olmuyor. Kısıtlama olmadığı zamanlarda sabah 6’da yüzüyoruz. Kısıtlamadan dolayı tekneler daha az. Bu yüzden bu saate burada yüzebiliyoruz. ‘Boğazın Efendileri’ isimli bir grubumuz var. Her yıl Boğazdan çok kez karşıdan karşıya geçiyoruz” ifadelerini kullandı. “İstanbul gibi bir Boğazda yüzmek tarifsiz bir duygudur” Sporculardan Ercan Yürek, “İstanbul Boğazı’nda yüzmek harika bir duygudur. Boğazı çok iyi okuyan ve akıntıyı bilen birisinin yanınızda olmasına ihtiyacınız var. Profesyonel yüzücü değilseniz Boğaza girmenizi kesinlikle tavsiye etmiyorum. İstanbul gibi bir Boğazda yüzmek tarifsiz bir duygudur” diye konuştu.
“Kısıtlamada Boğaz trafiği daha az oluyor” Sokağa çıkma kısıtlamasında lisanslı yüzücüler için bir sorun olmadığını ifade eden Bayram Boral, “Kısıtlama zamanlarında Boğaz trafiği daha az oluyor. Bizim gibi Boğazda yüzenler için daha güvenli oluyor. İstanbul Boğazında yüzmek gerçekten çok keyiflidir” dedi.

20 Dakika Hakkında
Başrollerinde Tuba Büyüküstün ve İlker Aksum'un yer alacağı 20 Dakika dizisi, hikayesini Kaçış Planı (The Next Three Days) filminden alıyor. Dizide, mutlu bir evlilikleri olan çiftin hayatları, kadının işlemediği halde bir cinayetle suçlanarak hapise girmesiyle altüst olması anlatılıyor. Her hafta yükselen bir tempoya sahip olacak dizide, koca, karısının bu cinayeti işlemediğinden emindir ve ipuçlarının peşinden koşar. Sonunda yapacak bir şey olm...
devamı
30 Mayıs 2021 Pazar günü yayınlandı