KAYSERİ - Normal hayata dönüşte yeni dönem başladı

- Kahvehanede oyun oynayanlardan görüntüler - Hamamda hazırlık yapan çalışanlar ve yüzen müşteriler - Kahvehanede oyun oynayan Hasan Kanatlı ile röportaj - Hamam işletmecisi Murat Yıldız ile röportajKAYSERİ (AA) - Kayseri 'de, Kovid - 19 ile mücadele kapsamında belirlenen bazı tedbirlerin uygulanması, kademeli normalleşme sürecinin üçüncü etabının saat 05.00 itibarıyla başlamasıyla sona erdi. Kayseri 'de kısıtlamaların sona ermesiyle cadde ve sokaklarda yoğunluk arttı. İşe giden vatandaşlar, özellikle cadde, meydan ve tarihi çarşılar ile toplu taşıma araçları ve duraklarda kalabalık oluşturdu.Kahvehane ve kıraathanelerde taş ve kağıt oyunlarına ilişkin kısıtlamanın kaldırılmasıyla işletmelerde hareketlilik yaşandı.Kahvehanede oyun oynayan Hasan Kanatlı, kısıtlamanın kalkmasına çok sevindiğini söyledi.

Uzun süredir evden çıkamadıklarını belirten Kanatlı, "Bunalım içinde evde zaman geçirdik. Şu an mutluyuz." dedi.
Hamam işletmecisi Murat Yıldız ise "İnsanlar uzun süredir evdeydi. Kısıtlamanın sona ermesiyle birlikte mekanlarda aşırı bir talep var. Bunun olmasını bekliyorduk. Bütün hazırlıklarımızı yaptık ve müşterilerimizi hakkıyla ağırlıyoruz. Beklediğimiz talebi şu anda görüyoruz." diye konuştu.
Hamam işletmecisi Murat Yıldız da "Hamamların açılmasına sevindik. Bugün geldik buraya temizlendik. İnşallah böyle gider." ifadelerini kullandı.
Toplu Taşıma Tedbirler Alabalık Kıraathane Normalleşme 

1 Temmuz 2021 Perşembe günü yayınlandı