Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluk - EDİRNE
Bursa ve İstanbul'u gezdiğini belirten Arslan, "Tatil bitti şimdi dönüş yolundayız, vatandan ayrılmak insana buruk geliyor. Gelirken sevinçle geliyoruz, dönerken hüzünle gidiyoruz." dedi.
Almanya'ya dönen Ömer Yıldırım da tatil boyunca tüm sahilleri gezdiğini belirterek, "Tatilim çok güzel geçti. Antalya, Çeşme, Alaçatı'yı gezdim. Memleketim Denizli'de akrabalarımı ziyaret ettim. Tatil bitti maalesef, üzülüyoruz geri dönerken. Seneye inşallah geleceğiz." diye konuştu.
- "Bütün gurbetçilerin yolu açık olsun"Almanya'ya dönen Benal Öner ise tatilin güzel geçtiğini ancak sınır kapılarındaki kuyruklarda beklemenin yorduğunu ifade etti.
Dönüş yolunun hüzünlü olduğunu anlatan Öner, "Annemizi, babamızı geride bıraktık, sevdiklerimizi bıraktık. Allah kimseyi gurbete düşürmesin. 46 senedir oradayım, ailem burada, atalarımız burada yatıyor. 3 bin 500 kilometre uzaktan Türkiye'ye gelmek çok güzel bir duygu çünkü sevdiklerine kavuşuyorsun ancak dönüş öyle değil. Allah nasip ederse az zaman sonra Türkiye'deyiz. Bütün gurbetçilerin yolu açık olsun, Allah kaza bela vermesin." şeklinde konuştu.
Muhabir Yurt Dışı Gurbetçi Sınır Kapısı Irak
29 Ağustos 2018 Çarşamba günü yayınlandı















