Kapadokya’da Balonlar Rabia Pankartlarıyla Uçtu

Mısır ' da ordunun yönetime el koyarak Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ' yi görevden uzaklaştırmasına tepki için ve Mısır halkının direnişine destek olmak için Kapadokya semalarında balonlar ' ' Rabia ' ' pankartları ile uçtu.
Muhammed Mursi Mursi Filistin Cumhurbaşkanı Kapadokya 


Dünyanın en önemli turizm bölgelerinden bir tanesi olan Kapadokya ' da bu sabah balonlar Mısır halkına destek vermek amacıyla ' ' Rabia ' ' pankartlarıyla uçtu. Kapadokya Genç Hareket Birliği tarafından bugün Kapadokya semalarında balonlar Rabia işareti olan pankartlar ve ' ' Kardeşlik Bedel İster ' ' pankartları ile havalandı. Kapadokya Genç Hareket Birliği Kurucusu Orhan Demiral burada yaptığı açıklamada Kapadokya ' da dünyanın dört bir tarafından gelmiş olan turistlerimiz ile birlikte gökyüzünün semalarından haykırmak için burada bulunuyoruz diye konuştu. Demiral açıklamasında şunları söyledi. ' ' 30 Haziran ' dan bu yana Mısır ' da 2011 yılından beri başlayan halk harekatı sonucunda halkın istekleri doğrultusunda seçimle iş başına gelen iktidarın darbe ile devrilmesinin akabinde meydanları dolduran milyonlarca insana Türkiye ' den ses vermek amacıyla onların haklı davalarına Türkiye ' ye ve tüm dünyaya şahitliğimizi belirtmek amacıyla İstanbul Saraçhane meydanında oluşturmuş olduğumuz destek eylemlerinin bir benzerini bugün güzide mekanımız olan Kapadokya ' da dünyanın dört bir tarafından gelmiş olan turistlerimiz ile birlikte gökyüzünün semalarından haykırmak için burada bulunuyoruz. Bütün dünyaya dünya temsilcilerinin de olduğu bir mekanda halkların isteklerinin seçilmiş insanların haklarının darbeyle, baskıyla güç kullanarak silah zoruyla ellerinden alınamayacağını o devirlerin artık geride kaldığını her firavunun karşısında bir Musa ' nın çıkacağını ve eninde sonunda hesap vereceklerini yeryüzünde olduğu gibi gökyüzünde de haykırmak için genç hareket olarak bugün balonlarla bütün dünyaya mesaj vermek istiyoruz. Gerek Mısır ' da gerek Suriye ' de gerek Filistin ' de gerekse de dünyanın diğer noktalarında ezilmiş hakların işgal altında olan toprakların yalnız olmadığını onların dertlerinin davalarının vicdanlı insanlar tarafından her yerde dile getirileceğini ve bu dünyanın küresel bir intifaya ev sahipliği yapacağının bütün dünyanın görmesini istiyoruz. Bu vesileyle tüm halkımızı gerek gönülleriyle, dualarıyla, dilleriyle, elleriyle Mısır halkının, Suriye halkının, Filistin halkının ve diğer bölgelerde ki ezilmiş insanların yanlarında yer almaya davet ediyoruz. ' ' dedi.

Kapadokya ' ya balon turu yapmak için gelen Uzak Doğulu turistler ve İngiliz turistlerde elleriyle Rabia işareti yaparak Kapadokya Genç Hareket Birliği üyelerine destek verdiler.
22 Ağustos 2013 Perşembe günü yayınlandı