Kadın Mimar, “Reflektörlü Montu” ile buz pistinde rüzgâr gibi esti

- Reflektörlü montu ile buz pateni yapması
Televizyon Buz Pateni Gümüş Madalya İnşaat Firması Amatör 

-- Artistlik Buz Pateni gösterisi
-- Mimar Gökçe Doğanay Altınsoy röportaj

( ANKARA -ÖZEL) ANKARA

- Mimar Gökçe Doğanay Altınsoy, 35 yaşından sonra hobi olarak Buz Pateni yapmaya karar verdi. Antrenöründe eli değince, bu spora olan yatkınlığı ve başarısı ona Buz Pateni Amatörler Yarışması’nda 2’inciliği getirdi. Uygulama Mimarı olarak bir inşaat firmasının şantiyesinde çalışan iki çocuk annesi 35 yaşındaki Gökçe Doğanay Altınsoy, küçük yaşta televizyonda yayınlanan “Artistlik Buz Pateni Yarışmalarını” görmesi ile Buz Patenine olan ilgili ortaya çıktı. Bunun üzerine Altınsoy, 15 yaşında bir süre hobi olarak Buz Pateni yaptı. Eğitim hayatının yoğunluğundan dolayı Altınsoy, hayali olan Buz Patentini bırakmak zorunda kaldı. Eşinin desteğini alan Altınsoy, 20 yıl aradan sonra Buz Patenine tekrar dönüş yaptı. Çalıştığı İnşaat firmasının 1 saatlik öğle molasında dinlenmek yerine Altınsoy, reflektörlü montunu giyerek buz pistinde çalışmalarına devam etti. Altınsoy’un buz pistindeki kıs süredeki başarısı antrenörün dikkatini çekti ve Artistik Buz Pateni Amatörler Yarışması’na katılması için ikna etti. Azimle yarışmaya hazırlanan Altınsoy, 36 katlı inşaatın asansörünü kullanmak yerine merdivenlerden çıkararak antrenmanı bu şekilde tamamladı. Altınsoy, 8 ay sonunda Samsun’ da düzenlenen Artistik Buz Pateni 1919 Atatürk Kupası ve Amatörler Yarışması’nda 2’nci olarak gümüş madalyayı kazandı. Yarım kalmış bir hikâyeyi tamamlamak istedim Buz Pateninde yarım kalmış hayali tamamlamak istediğini ifade eden Altınsoy, “Buz pateni ile 15 yaşında tanıştım. O zamanlar sadece hobi için kayıyordum. Üniversite hayatı iş, çocuklar derken 20 sene geçti. 35 yaşına geldiğimde yarım kalmış bir hikâyeyi tamamlamak istedim” dedi.
Şantiyeyi antrenman alanına dönüştürdü Şantiyede çalıştığı zamanlarda öğle molalarında antrenmanlarını yaptığını belirten Altınsoy, şunları aktardı: “1 saatlik çalışma tabi ki yeterli gelmedi. Şuan yapımı devam eden 36 katlı inşaatta asansör kullanmayıp yürüyüş yaptım. Sabah 5’de çocuklar uyuyorken 1 saat yürüyüşlerle vücudumu spora hazır hale getirmeye çalıştım. Eşime çok teşekkür ediyorum. Etrafımdakiler bana eşimin nasıl izin verdiği. Çok kararlı ve istekliydim. Bunları görünce destek çıktı.” Buzun iyileştirici yanı olduğunu söyleyen Altınsoy “Normal şartlarda düştüğümüzde acıyan yere buz koyarız. İlk başlarda amatör düşüşlerim oldu ama onları atlatmayı başardım. Buz bunları tedavi etti. Teknik olarak nasıl düşülmesi gerektiğini anladım. Düşsem de mor olarak kalıyor ve onun acısı da çok tatlı oluyor” dedi.
Altınsoy, sözlerine şöyle devam etti: “Bundan sonraki hedefim birinci olmak. Bunun içinde çok çalışmam gerekiyor. Ailemi ve mesleğimi boşlamadan yine böyle kalan zamanlarda yapabildiğim ne ise çalışmalarıma devam edeceğim. Yarım kalmış ne varsa sırtımıza yük olması yerine gerçekleştirip mutluluğun tadına varmalarını çok isterim.”
27 Ekim 2018 Cumartesi günü yayınlandı