Kadın korona savaşçılarından 8 Mart mesajı

Kadın filyasyon ekibi araç ve sürücü detay
Dünya Kadınlar Günü Kadınlar Günü Çalışan Kadın Sağlık Çalışanları Emekçi Kadınlar 

-filyasyon ekibinin araca binmesi
-filyasyon ekibinin vakaya araç ile gidişi detay görüntüsü
-filyasyon ekibi vaka yeri varış
-evden çıkış
-filyasyon ekibinin merkeze dönmesi ve toplu detay

( MUĞLA - ÖZEL)- Muğla’da Covid-19 ile mücadelede en ön safta savaşan filyasyon ekibindeki 4 kadın, 8 Mart Dünya Kadınlar gününde hayat kurtarma mücadelesini sürdürürken, maske, mesafe ve temizlik uyarısı yaptı. MUĞLA

- Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ile mücadelenin en önemli aktörlerinden kadın filsayon ekipleri, 8 Mart Dünya Kadınlar gününde de korona virüs ile savaşı ve hayat kurtarmaya devam ediyor. Salgın sürecinin başından bu yana gece gündüz demeden vakalara yetişmeye çalışan, haftalarca evinden, çocuklarından ayrı kalan kadın korona virüs savaşçıları, yılda bir gün kendilerine ayrılan 8 Mart Dünya Kadınlar gününde bile korona virüs ile mücadeleye devam ettiler. Muğla’nın Menteşe ilçesinde 8 Mart’ta gelen ihbarları değerlendiren 4 kişilik kadın filyasyon ekibi günlerini kutlamak yerine hayat kurtarmayı tercih eden binlerce kadın sağlık ekibi içinde yer aldı. Son haftalarda vaka sayılarının artış gözlendiği ve yüksek riskli iller grubunda yer alan Muğla’da 8 Mart Kadınlar gününde çalışmaktan ve hayat kurtarmaktan mutlu olduklarını belirten kadın filyasyon ekibi, vatandaşlara maske, mesafe ve temizlik konusunda uyarıda bulundular. Kadın Filyasyon ekibinden Diş Hekimi Habibe Boyacı, “Pandemi döneminde vatandaşlarımızın maske, mesafe, hijyen kurallarına uymalarını istiyoruz. Dünya kadınlar gününü de herkese kutlu olmasını diliyorum. Biz çalışan kadınlar olarak çok mutluyuz. Herkesin çalışmasını ve emek vermesini istiyoruz” dedi.
Salgın sürecinde sağlık çalışanları olarak herkesin fedekarca çalıştığını belirten Diş hekimi Sevgi Dutağacı, “Bu pandemi sürecinde emekçi kadınlar olarak fedakarca çalışıyoruz. Başka kadınlar da fedekarca çalışıyorlar. Vatandaşlarımızdan isteğimiz bize yardımcı olmaları. Herkesin mesafe, maske ve hijyen kurallarına dikkat etmeleri. Eğer bu kuralları dikkat ederlerse bu süreci daha kolay geçiririz. Bizim de işimiz biraz olsun azalmış olur” dedi.
Filyasyon ekibinin araç sürücüsü Nur Korkmaz Göbekci, “Çalışan bir anne ve kadın olarak mutluyum. Herkesin işi olsun, dünya kadınlar günü de kutlu olsun. Mesafe, hijyen, maske ve temizliğe dikkat edelim. Hep birlikte bu panemi sürecini daha hızlı bir şekilde atlatalım” dedi.
Pandemi sürecinde vatandaşların maske, mesafe ve temizliğe dikkat etmelerinin önemli olduğunun belirten Tıbbi sekreter Zeliha Özbalık, “Çalışan bir kadın olarak 8 Mart dünya kadınlar gününü kutluyorum” dedi.
(BT-Y)
8 Mart 2021 Pazartesi günü yayınlandı