Kadın ambulans şoförü yollara ve zamana meydan okuyor

112 Komuta Kontrol Merkezinden görüntü
Er Kadın İlkbahar Kadın Şoför Direksiyon Ambulans Şoförü 

-Ekibe vaka verilmesi ve ekibin vakaya çıkması
-Ambulanstan görüntü
-Emine Polat'ın ambulans kullanması
-Hastanın alınması ve hastaneye götürülmesi
-Emine Polat'ın direksiyon sallamaları
-Trafikten görüntüler
-Hastaneye hastanın bırakılması
-Röpler

( ADIYAMAN ) -Kadın ambulans şoförü yollara ve zamana meydan okuyor ADIYAMAN

- Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Adıyaman Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimliğinde görevli Emine Polat, yapmış olduğu ambulans şoförlüğüyle hem yollara hem zamana meydan okuyor. Yaklaşık 6 yıldır Adıyaman Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimliğine bağlı olarak görev yapan 1 çocuk annesi Paramedik Emine Polat, kullanmış olduğu ambulansla aynı zamanda Adıyaman’ın ilk kadın ambulans şoförü olarak tanınıyor. Daha önce otomobil bile kullanamazsın dedikleri Emine Polat, azim ve mücadelelerle ambulans şoförlüğü yapmanın onurunu ve gururunu yaşadığını söyledi.

Ekip arkadaşları olan Emine İlkbahar ve İlyas Sayın ile birlikte kendilerine gelen vakalara hızlı ve doğru bir şekilde yetişmek için yollara meydana okuduğunu vurgulayan Emine Polat, kendisine daha önceden şoförlük senin neyine dediklerini, yapamazsın sen edemezsin gibi cümleler kurduklarını söyledi.

Kadın isterse bütün engellerin aşıldığını belirten Emine Polat, hayallerinin gerçekleşmesi için en büyük desteği aynı kurumda çalıştığı eşi Cüneyt Polat’tan aldığını vurguladı. Adıyaman’da, kadın ambulans şoförünün olmasından dolayı oldukça mutlu olduklarını söyleyen 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimi Fatma Tuğba Utlu, “Adıyaman 112’de, kadın şoförlerimizde var. Kadın şoförlerimizde kaza oranlarının düştüğünü gözlemledik biz. Aynı zamanda işlerinde daha çok titizler. Bu konuda kadınlarımızda erkekler gibi aynı işleri yapabiliyorlar. Özellikle hasta yaklaşımında kadın şoför olması hastalarımıza da ayrı bir güven veriyor” dedi.
Azim oldukça kadınların bütün engelleri aşa bileceğini söyleyen Emine Polat, “Kadınlarımız isteyince her işi yapabilir. Her işin üstesinden gelebilir, şoförlükte buna dahil. Bana yapamazsın, edemezsin diyenlerde oldu ama ben azmettim ve şuan şoförlükte yapıyorum. Bundan sonraki süreçlerde diğer kadınlarımıza örnek olabileceğimi düşüyorum. İlk başta beni görenlerde şaşkınlık oluşuyor. Bizler ambulans sürücüsüyüz, ambulansa yol vermeleri gerekiyor. Her şeyden önce hepimizin hastası olabilir. Ambulanslarımıza yol vermelerini istiyoruz” diye konuştu.
(CK-SD-
18 Aralık 2019 Çarşamba günü yayınlandı