İtalya’da göçmenlerden “göçmen hakları” protestosu - ROMA

- İtalya’da göçmenlerden “göçmen hakları” protestosu - Göçmen hakları protestosu - Protesto gösterisinden detaylar İtalya’da göçmenlerden “göçmen hakları” protestosu - Binlerce göçmen ve destekçileri, göçmen hakları için Roma’da yürüdüROMA (AA) – İtalya’da göçmenler ve göçmen politikalarına destek veren sivil toplum kuruluşları, göçmen hakları için meydanlara indi.Roma’da “Sınırlar olmadan haklar” adıyla düzenlenen protesto etkinliğinde, organizatörlerin katılımcı sayısını 25 bin olarak açıkladığıGöçmen hakları savunucuları, başkentin işlek meydanı Repubblica’dan Popolo meydanına kadar yürüdü. Yürüyüşe, öğrenciler, bazı dini dernekler ve Sendikalar Birliği (USB) gibi bazı sivil toplum kuruluşları destek verdi.Yürüyüş sırasında protestocular, "Özgürlük", "Yeter", "Irkçılığa son", "Baskıya hayır" şeklinde slogan atıp, yasal oturum izinleri, barınma haklarının sağlanması talep eden dövizler taşıdı. Katılımcıların çoğunun Afrika kökenli olması sebebiyle kortejde Afrika’ya özgü müziklerin çalındığı ve bazılarının dans ettikleri görüldü.
Yürüyüşün organize edenlerden ve “Sınırlar olmadan haklar” oluşumunun koordinatörü Aboubakar Soumahoro, geçen 12 Aralık’ta İçişleri Bakanı Marco Minniti ile görüşmek üzere randeve talep ettikleri bilgisini paylaşarak, "Biz, en sonunda bu konuda ilk sırada gelen biriyle konuşmak istiyoruz. Onlar, yıllarca bizim üzerimize konuştular, bize yönelik politikalar yaptıklarını söylediler ama sonuç olarak yapılan her şey bize karşıydı. Biz, Bakan Minniti’nin niyetinin ne olduğunu öğrenmek üzere kendisiyle görüşmek istiyoruz." dedi.
Yürüyüş sırasında herhangi bir olay çıkma ihtimaline karşın Roma Emniyetinin kortejin geçtiği güzergahlarda geniş güvenlik önlemi aldı.Kortej, Popolo meydanındaki mitingle olaysız sona erdi.
Güzergah Güvenlik Önlemi Sivil Toplum Koordinat Öğrenciler 

16 Aralık 2017 Cumartesi günü yayınlandı