İstanbul'un doğal köy pazarı Beykoz'da kapılarını açtı

pazardan görüntü
Yumurta Köy Pazarı Tarım Felsefe Ekonomi 

-pazardaki müşteriler
-yumurtalar
-reçeller
-pazar ürünleri detay
-röportaj

( İSTANBUL ) İSTANBUL

- İstanbul’un doğal tarım bahçelerine ev sahipliği yapan Beykoz’da köy ürünlerinin aracısız, taze ve güvenilir olarak satışa sunulacağı “Beykoz Köy Pazarı” kapılarını açtı. Ayrıca Beykozlu kadınların BEYSEM kurslarında aldıkları eğitim sonrasında emek vererek ürettiği ürünler de köy pazarında raflarda yer alıyor. Beykoz Belediyesi’nin ilçede tarımı teşvik etmek, yerel ürünlerle ekonomik kalkınma ve canlanmayı sağlamak amacıyla hazırladığı köy pazarında, ilçede yetiştirilen birbirinden taze doğal ve sağlıklı ürünler tüketicilerle buluşuyor. Beykoz’a ekonomik hareketlilik getirmesi beklenen köy pazarında ilçedeki çiftçilerin alın teriyle yetişen sebze ve meyvelerin yanı sıra bal, mevsime göre kestane, ceviz, ıhlamur, karpuz gibi markalı ürünler de tezgâhlarda yerini alacak. Ayrıca Beykozlu kadınların BEYSEM kurslarında gördükleri eğitim doğrultusunda el emekleriyle ürettikleri ürünler de köy pazarında BEYSEM standında yer alıyor. Köy pazarında konuşan Beykoz Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Sadettin Çakır, "Öncelikle bu pazara gelen her ürünü biz sahada kontrol ediyoruz. Kontrol ettikten sonra Beykoz Belediyemizin kendi kasalarına bu ürünleri yerleştiriyoruz. Daha sonra bu kasaları kilitliyor mühendis arkadaşlarımız. Sabahleyin pazara geldiğinde burada kontrol ediliyor. Bizim akşamdan ambalajladığımız ürün ise pazara giriş yapıyor. Beykoz'un üreticisinin dışında hiçbir üreticinin bu pazarda yer almamasını sağlıyoruz. Stantlarımızdaki tüm ürünler bizim kontrolümüzden geçiyor. İlaçlama periyodunu dahi biz kendimiz söylüyoruz. Gerekirse ilaç attırmıyoruz daha doğal çözümler üretiyoruz" diye konuştu.
Karekodlu standlar Stantlarda karekodlar bulunan bu pazarda tüketiciler, bu karekodlar sayesinde aldıkları ürünün nerde üretildiği, nasıl üretildiği, nasıl geldiği hakkında tüm bilgilere erişebiliyor. Beykoz Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Sadettin Çakır; Bu karekodlar sayesinde diyoruz ki, "Biz kontrol ediyoruz, sahada, her yerinde varız ve siz bunu gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz". Amacımız da şu, sağlıklı toprak sağlıklı tohum sağlıklı ürün ve sağlıklı insan felsefesiyle devam ediyoruz" dedi.
Beykoz Köy Pazarı’nın doğal, taze ve denetimli ürünleriyle kısa sürede sağlıklı ve doğal gıdaya önem veren tüketicilerin gözdesi olması bekleniyor.
28 Haziran 2021 Pazartesi günü yayınlandı