İsrail'in saldırılarında Gazze'deki araştırma merkezini vurması protesto edildi - GAZZE

- Filistinlilerin Abdullah el - Havrani Araştırma ve Belgeleme Merkezi binası önünde toplanması - Protesto gösterisinden detaylar - Merkezin Genel Müdürü Nahid Zekut ile röportaj - Merkezin moloz yığınına dönüşmesiGAZZE (AA) - Gazze 'de onlarca yazar ve siyasinin katıldığı eylemde, Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı araştırma ve belgeleme merkezinin İsrail'in son saldırılarında yıkılmasını protesto etti. Gazze 'deki Abdullah el - Havrani Araştırma ve Belgeleme Merkezi binası yakınlarında bir araya gelen Filistinliler, Filistin bayrağı ve eski FKÖ lideri Yaser Arafat'ın posterlerini taşıdı.Merkezin Genel Müdürü Nahid Zekut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birçok yazar, entelektüelin eserlerini barındıran bu merkezin moloz yığınına dönebileceği ihtimalinin hiç akıllarına gelmediğini söyledi.

Merkezin, tüm Filistinlilerin buluştuğu, gençlerin girişimlerini kucaklayan bir alan olduğunu belirten Zekut, "İsrail'in bu merkezi hedef alması Filistin bilinci ve kültürünü vurması anlamını taşıyor." dedi.
Zekut, İsrail'in Filistinlilerin cahil ve hükmedilebilir bir halk olarak kalmasını istediğini aktardı.İsrail'in saldırısının mekana yönelik olduğunu ancak merkezin fikrinin hala ayakta olduğunu ve binanın da yeniden inşa edilebileceğini kaydeden Zekut, şunları söyledi:"İsrail'in bu binaları askeri hedef olduğu gerekçesiyle vurmasını kınıyoruz. İsrail'in bu binaları yıkması irademizi ve direnişimizi güçlendirecektir."
Protesto Muhabir İsrail Saldırı 

9 Mayıs 2019 Perşembe günü yayınlandı