- İspanya'da Covid-19'dan hayatını kaybedenler devlet töreniyle anıldı

Törenden detaylar
Sivil Toplum İspanya Kraliyet Ailesi Hükümet Yalnız Değilsin 

-Kral 6. Felipe açıklama
-Detay

( MADRİD ) MADRİD

- İspanya'da yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınında hayatını kaybeden vatandaşlar, başkent Madrid'de gerçekleştirilen devlet töreni ile anıldı. Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını dünya genelinde etkisini sürdürüyor. İspanya'da Covid-19 salgınının başlangıcından bu yana hayatını kaybeden 28 bin 413 kişi için başkent Madrid'de devlet töreni gerçekleştirildi.
Kraliyet Sarayı dışındaki meydanda düzenlenen törene Kral 6. Felipe, kraliyet ailesinin üyeleri, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, hükümet başkanları, bakanlar, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve diğer Avrupa Birliği (AB) yetkilileri, Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus ile sivil toplum örgütlerinden temsilciler katıldı.
Kral 6. Felipe yaptığı konuşmada, "Acılarınızda yalnız değilsiniz, bu bizim paylaştığımız acımız" ifadelerini kullandı. Salgından en fazla etkilenen ülkelerden biri olan İspanya'da şu ana kadar 257 bin 494 vak'a tespit edilirken, 28 bin 413 kişi de hayatını kaybetti. İspanya, Avrupa'da en fazla vaka sayısına sahip 3. ülke konumunda bulunuyor.
Yalnız Değilsin Hakkında
Nerede bir gözyaşı, nerede kanayan bir yara, nerede derdine derman arayan varsa işte orada ‘Yalnız Değilsin’ var… Duygu Çuhadar’ın sunduğu, televizyon programcılığında usta bir ekip tarafından hazırlanan ‘Yalnız Değilsin’, hafta içi her gün 12:30'da Beyaz TV'de... Sizler de her konuda çekinmeden ‘Yalnız Değilsin’ ekibine 0 212 333 33 83 – 84-85-86 telefonlarından ulaşabilirsiniz. Ayrıca 0549 813 34 32 numaralı Whatsapp ihbar hattına her konudaki...
devamı
16 Temmuz 2020 Perşembe günü yayınlandı