İŞKUR personeli engelliler için işaret dili öğrendi

İşitme engellilerin işaret dili öğreniyor
İşitme Engelli Engelliler Günü Engelli Vatandaş Engelli Aday İşitme Engelliler 

-Bandırma halk eğitimi ile ortaklaşa işaret dili eğitimi aldı
-120 saatlik ders içerisinden kısa kesitler
-İşkur’a bir işitme engellilenin derdini anlatması
-İŞKUR’a Bandırma merkezine dışarıdan işitme engellinin içeri girip sıra alması
-Röportajlar
-Teorik dersi müzik eşliğinde kavranması
-Pratik olarak işitme engelli bireyin derdini personele anlatması

( BALIKESİR - ÖZEL) BALIKESİR

- Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Bandırma Hizmet Merkezi’nde görevli İş ve Meslek Danışmanlarından 16 personel, kuruma müracaat eden İşitme engelli vatandaşlarla sağlıklı iletişim kurabilmek amacıyla işaret dili eğitimi aldı. Bandırma Halk Eğitimi Merkezi, İşaret Dili Eğitmeni Elif Diksu, tarafından 120 saat Bandırma İŞKUR Müdürlüğünde işaret dili kursu alan 16 personel, Bandırma İŞKUR’a müracaat eden işitme engelli vatandaşlarla daha kolay iletişim kurarak, onlara gerekli hizmeti verebilecek. Bandırma Halk Eğitimi Merkezi, İşaret Dili Eğitmeni Elif Diksu, “Bandırma İŞKUR’daki personelimize işaret dili kursunda 120 saatlik eğitim verdik. Eğitim bittikten sonra Bandırma İŞKUR çalışanları işitme engellileri geldiği zaman, yardımcı olacaklar. Problem yaşamamaları için her personele eğitim verdik. Bu kapsamda başarılı olmaları sonucunda belgeleri almaya hak kazandılar. İŞKUR ailesine engellilere yardımcı olabilmeleri adına verdikleri emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Diğer kurumlara da örnek olmasını dilerim. Bu vesile ile 10-16 Mayıs Engelliler Haftasını kutluyorum. Engelliler sadece, engelliler gününde değil her zaman önemsemelerini istiyorum” dedi.
“Dertlerini anlatmak isteyen sağır ve dilsiz kardeşlerimizle iletişim kurmakta sıkıntı yaşıyorduk” Bandırma İş-Kur Müdürü Emrullah Narin “İşitme Engelli Vatandaşlarımıza verilen hizmetin niteliğinin arttırılması ve kurulan iletişimin kolaylaştırılması amacıyla bu eğitimi düzenliyoruz. İşitme Engelli kardeşlerimiz bizim parçamız. Bugüne kadar İŞKUR’a gelip de dertlerini anlatmak isteyen sağır ve dilsiz kardeşlerimizle iletişim kurmakta sıkıntı yaşıyorduk. Onlara yardımcı olamıyorduk. Onların psikolojik olarak duydukları rahatsızlığı da düşünürsek bu ciddi bir problemdi. Buna çözüm bulabilmek adına yaptığımız girişimler neticesinde Bandırma Halk Eğitimi Merkezi’nden işitme engelli eğitimi aldık. Eğitim sonucunda bize müracaat eden işitme engelli kardeşlerimizle iletişimimiz kolaylaşacak” şeklinde konuştu.
“Aslında her birimiz birer engelli adayıyız” Bandırma Halk Eğitimi Merkezi ile Bandırma İŞKUR arasında gerçekleşen İşitme engelli eğitiminde yakından takipçisi olan Bandırma İŞKUR Şefi Mümin Erbir “İŞKUR Bandırma Merkezi olarak, işitme engelli vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek için Bandırma Halk Eğitimi Merkezi ile ortak bir çalışma yaparak, personelimize işaret dili eğitimi sağladık. Tüm personelimiz dışarıdan gelen işime engelli vatandaşımızla rahatlıkla iletişim kuracak kadar güzel bir eğitim aldı. Aslında her birimiz birer engelli adayıyız. Bu vesile ile 10 Mayıs Engelliler Haftası kutluyorum” dedi.
(SB-BD
10 Mayıs 2019 Cuma günü yayınlandı