İntihar etti denilen askerin ölümünde yeni gelişme

Oktay Can detaylar
İntihar İntihar Notu Parmak İzi Benzerlik 2009 Yılı 

-Dosyalar detay
-Piyade Er Murat Oktay Can resimleri detay
-Baba Oktay Can röportaj
-Detaylar

( ANTALYA -ÖZEL)- İntihar etti denilen askerin ölümünde 9 yıl sonra çıkan intihar notu- 2009 yılında nöbetteyken intihar etti denilen piyade er Murat Oktay Can'ın ölümüne ilişkin gizlendiği öne sürülen 2 bin 445 sayfalık yeni dosyalar ortaya çıktı- Dosyalarda asker Can'ın yazdığı iddia edilen intihar notuyla, yine Can'ın elindeki silahın krokileri yer aldı- Baba Oktay Can:- "Oktay Can’ın cebinden çıkan notta 44 tane harf var. Ankara Jandarma kriminal, sadece 4 tane harfte benzerlik olduğu ancak tamamının benzemediği sonucu çıktı"- "Olay yeri incelemede 10 tane parmak izi alındığı halde, silahta herhangi bir parmak izine rastlanmamış"- "Bu deliller davanın seyrini değiştirmiş olacak" ANTALYA

- Tunceli’nin Hozat ilçesinde 2009 yılında nöbet tuttuğu kulübede ölü bulunan piyade er Murat Oktay Can’ın ölümüne ilişkin babasının talebi üzerine dönemin FETÖ’cü komutan ve savcıları tarafından gizlendiği ileri sürülen 2 bin 445 sayfalık yeni dosyalar ortaya çıktı. Tunceli’nin Hozat ilçesinde 2009 yılında nöbet tuttuğu kulübede intihar etti denilen piyade er Murat Oktay Can’ın dosyasında yeni gelişmeler meydana geldi. Oğlunun intihar etmediği, FETÖ’cü komutanlar tarafından öldürüldükten sonra askeri savcılar tarafından olaya intihar süsü verildiğini iddia eden piyade erin babası Oktay Can’ın talebi üzerine, Adalet Bakanlığı tarafından dosya yeniden açıldı. Dosyanın açılmasıyla birlikte yine babanın talebi üzerine Milli Savunma Bakanlığı tarafından arşivlerdeki dosyalar çıkartıldı. 2 bin 445 dosyalar baba Oktay Can’a ulaştırılırken, dosyada yer alan ve er Can’ın yazdığı iddia edilen bir intihar notu dikkat çekti. Yine dosyada, daha önce babaya verilen resimlerde silah namlusu elinde gözüken askerin, yeni gelen dosyalardaki krokide silahın elinin üstünde olduğu gözlendi. İntihar notundaki şüphe Baba Oktay Can, ‘Seni seviyorum Seda. Dayanamıyorum artık bu hasrete. Hakkınızı helal edin. Murat.’ yazılı notun adli makamlarca incelendiğini ve 44 harften sadece 4 harfin oğlunun yazısına benzerlik gösterdiği kanısına varıldığını söyledi.

Can, “Oktay Can’ın cebinden çıkan notta 44 tane harf var. Ankara Jandarma kriminal, sadece 4 tane harfte benzerlik olduğu ancak tamamının benzemediği sonucu çıktı. Bunların hepsi elimize daha yeni geçti. Bu belgeler bize zamanında verilseydi, emsal bir karar teşkil edecekti. 2 bin 500 askerin de önü açılmış olacaktı. Bu evraklar hep bizden saklanmıştı” dedi.
"Silahta oğlumun parmak izi yok" Dosyada, oğlunun intihar ettiği silahla ilgili yeni bilgilere yer verildiğini de belirten Can, “Olay yeri incelemede 10 tane parmak izi alındığı halde, silahta herhangi bir parmak izine rastlanmamış. Bize önceden verilen resimlerde tüfek elinden tutturulmuş vaziyetteydi. Ancak bize yeni gelen kroki resimlerde silah oğlumun kolunun üstünde duruyor. Bu deliller davanın seyrini değiştirmiş olacak” diye konuştu.
97 mermi sayılmış Oğlunun ölmeden 2 gün öncesi 100 mermi yer alan silahıyla 3 ellik bir atış eğitimi aldığını ifade eden Can, dosyayla ilgili bir askerin ifadesini aktararak şunları söyledi: “Atış yaptıklarında 3 mermi kullandıklarını bu nedenle mermilerin 97 tane olması gerektiğini söylüyor. Mermiler sayılıyor ve 97 tane mermi çıkıyor. Bu kimin mermisiyle vuruldu demiş. Olay inceleme ekibi yeniden sayıyor, bu kez 96 mermi çıkıyor. Ben bunlara soruyorum. Bu dört mermi nerede? Haydi biriyle kendini vurdu diyelim. 3 mermi nerede? Bunu hiç kimse açıklayamıyor. Murat Oktay Can’ın 40 komutanı tutuklanmış durumda. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Murat Oktay Can terör bölgesinde olduğu için ve görevdeyken vurulduğu için şehit sayılmasını istiyoruz. Suçu olanların da cezalandırılmasını istiyoruz.” Dosyaları Ankara 17. İdare Mahkemesi’ne delil olarak sunacaklarını belirten Can, yeni dosyalardaki delilerin mahkemenin seyrini değiştireceğini sözlerine ekledi.
17 Mayıs 2018 Perşembe günü yayınlandı