İncirlik Üssü’ne Yürüyüp, ABD Bayrağı Yaktılar

Adana'da kendilerine ' ABD ' ye Karşı İslami Gençlik İnisiyatifi ' olarak adlandıran grup yürüyüş yapıp ABD bayrağı yaktı.Grup ilk olarak İnönü Parkı ' nda toplanarak basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Abdullah Tahacan, Amerika ' nın biran önce Türkiye ' yi terk etmesini isteyerek, “Başta Adana ' daki İncirlik Üssü olmak üzere, ABD ' ye ait bütün üslerin kapatılmasını istiyoruz. Adana ' ya bu isteklerimizi dile getirmek. Amerikalılara 'Yanki Go Home' demek için geldik. Ayrıca zalimler birbirlerine benzerler. Suriye diktatörü Esad ' ın da Müslümanları katlederken ABD ' ye benzemesi gibi. İslami gençlik olarak diktatör Esad ' ın Suriye ' yi terk etmesi, Suriye halkının da özgürlüğüne kavuşmasını istiyoruz” dedi.
İncirlik İncirlik Üssü Suriye Beşar Esad 


Basın açıklamasının ardından grup sloganlar eşliğinde Sabancı Merkez Camisi ' ne kadar yürüdü. Ardından arabalara binerek, İncirlik ' e geçti. Polis ekipleri ise yol güzergahındaki ABD Konsolosluğu çevresinde güvenlik önlemleri aldı. Konvoylarla gelen grubun üssün bulunduğu İncirlik'e girmesi güvenlik güçlerince engellendi.

İncirlik Üssü ' ne yaklaşmalarına izin verilmeyen burada ABD karşıtı sloganlar attı. Belirlenen noktada kısa bir yürüyüş yapan grup ardından gıyabi cenaze namazı kıldı. Daha sonra Amerika bayrağı yakan grup, olaysız şekilde dağıldı.

14 Ekim 2012 Pazar günü yayınlandı