İki aile arasında silahlı kavga - 4 kişi öldü, 5 kişi yaralandı - BOLU

- İki aile arasında silahlı kavga - 4 kişi öldü, 5 kişi yaralandı - Olay yerinden detaylar - Jandarma ekiplerinin olay yeri inceleme çalışmaları - Görgü tanığı ile röportaj - Bolu Valisi Aydın Baruş'un olayla ilgili bilgi alması - Bolu Valisi Aydın Baruş'un açıklamasıGÜNCELLEME 2 - Bolu 'da iki aile arasında silahlı kavga - Seben ilçesine bağlı bir köyde çıkan silahlı kavgada 4 kişi öldü, 5 kişi yaralandı - Vali Baruş: - "Olayın 2 aile arasındaki arazi tartışması yüzünden kaynaklandığını düşünüyoruz"ÖLÜ VE YARALI İSİMLERİ, BOLU VALİSİ AYDIN BARUŞ'UN AÇIKLAMASI İLE DETAYLAR EKLENDİBOLU (AA) - Bolu 'da iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 4 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.Alınan bilgiye göre, Seben ilçesine bağlı Çeltikdere köyünde Zeki Büyüktopaç'ın evinin önünde bulunan yol üzerine odunluk ve ardiye yapması nedeniyle aralarında daha önceden husumet bulunan amcasının oğlu Ayhan Büyüktopaç arasında tartışma çıktı.Tartışmanın büyümesi üzerine, Ayhan Büyüktopaç'ın eşi, kardeşi ve oğlu da olay yerine gelerek kavgaya karıştı.Daha sanra Zeki Büyüktopaç'ın oğulları Onur ve Mustafa ile anneleri Hatice Büyükttopaç da kavgaya karıştı.Bu esnada Onur Büyüktopaç yanında bulunan silahla ateş açtı.Olayda aynı aileden Ayhan Büyüktopaç ile eşi Emine ve oğlu Taşkın ile kardeşi Zekiye Büyüktopaç hayatını kaybetti, Ayhan Büyüktopaç'ın yeğeni Soner ve babası Mehmet Büyüktopaç yaralandı.Diğer aileden ise Onur, Mustafa ve Hatice Büyüktopaç yaralandı.Olay nedeniyle ihbar üzerine çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi bölgeye sevk edildi.Yaralılar olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Bolu 'da bulunan çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. - "Vahşet diyebileceğimiz acı bir olay"Köye gelen Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, Seben Kaymakamı İdil Özdemir, İl jandarma Komutanı Nadir Çelik ve Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ da olayla ilgili bildi aldı.Vali Baruş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, üzücü bir olay yaşandığını ifade ederek, "Silahlı kavgada 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. 5 vatandaşımız yaralandı. Olayın 2 aile arasındaki arazi tartışması yüzünden kaynaklandığını düşünüyoruz. Şu anda hastanede 5 yaralı var. Bunlardan bir tanesi silahla yaralanmış, diğerlerinde ise hayati tehlike taşıyan yok." dedi.
Bolu 'da bu tarz bir olayı beklenmediğini belirten Baruş, "Vahşet diyebileceğimiz acı bir olay. Seben ilçemizin tarihi boyunca şahit olmadığı bir olay. Meseleleri konuşarak halletmek varken, bu tür şiddet olaylarına başvurmak insanlık dışı bir durum. Olay tüm boyutlarıyla soruşturuluyor." şeklinde konuştu.
Olayla ilgili gözaltına alınan şahıs olup olmadığı konusunda bilgisinin bulunmadığını aktaran Baruş, bu konuda Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma başlattığını kaydetti.
Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çeltikdere köyünde yaşayan iki aile arasında geçmişe dayalı husumet nedeniyle silahlı kavga çıktığını, olay yerinde ölü ve yaralıların olduğunu belirtti.
Ekiplerin olay yerindeki çalışmaları devam ediyor.
Sağlık Ekibi Olay Yeri İnceleme Silahlı Kavga Sağlık Ekipleri Arazi Tartışması 

24 Şubat 2018 Cumartesi günü yayınlandı