Hrant Dink Davasında Cizre Emniyet Müdürü Ercan Demir Hakkında Yakalama Kararı!

Hrant Dink soruşturmasında Cizre Emniyet Müdürü Ercan Demir hakkında yakalama kararı çıktı.
Emniyet Müdürü Hür Dava Partisi Hrant Dink İstihbarat Emniyet Amiri 


Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında Cizre Emniyet Müdürü Ercan Demir, hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Cizre Emniyet Müdürü Ercan Demir, 14 Ocak'ta Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında şüpheli sıfatıyla ifade vermişti. Demir, tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedilmişti.

Ancak mahkeme yurtdışına çıkış yasağı koyarak serbest bırakmıştı. Ercan Demir, Dink cinayeti işlendiği sırada Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü ' nde amir olarak çalışıyordu. Hrant Dink, cinayetinin işlendiği dönemde Trabzon Emniyeti'nde görevli Emniyet Amiri Özkan Mumcu ve polis memuru Muhittin Zenit tutuklanmıştı.

Cizre'de PKK yanlıları ile Hür Dava Partisi'nin (Hüda-Par) üyeleri arasında çıkan ve 3 kişinin öldüğü olaylardan sonra emniyet müdürlüğü görevine Ercan Demir getirildi. Şırnak Valiliği ' nden yapılan açıklamada 31 Aralık'ta Cizre'deki görevine başlayan Demir'in atamasının olaylarla ilgisi olmadığı ve olaylardan bir gün önce yapıldığı belirtildi.

Ercan Demir'in göreve gelmesinden sonra da gerginliğin devam ettiği kentte biri 14 biri 12 yaşında iki çocuk yaşamını yitirdi.
17 Ocak 2015 Cumartesi günü yayınlandı