'Hedef 1 Milyon Amatör Denizci' projesi - İSTANBUL

"Hedef 1 Milyon Amatör Denizci" projesi - İSTANBUL - Sınavdan detaylar"Hedef 1 Milyon Amatör Denizci" projesi - Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının Cumhuriyet'in 100. yıl dönümüne kadar Hedef 1 Milyon Amatör Denizci '' projesi kapsamında İstanbul Liman İşletmeleri Müdürlüğü öncülüğünde İstanbul Üniversitesinde amatör denizci eğitim ve belgelendirme sınavı gerçekleştirildi.
İSTANBUL ( AA ) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının Cumhuriyetimizin 100'üncü yıl dönümü olan 2023 yılına kadar ''Hedef 1 Milyon Amatör Denizci '' projesi kapsamında İstanbul Liman İşletmeleri Müdürlüğü öncülüğünde İstanbul Üniversitesinde amatör denizci eğitim ve sınavı gerçekleştirildi.
İstanbul Üniversitesi Yelken Kulübü Komedörü Hasan Şimşek programda yaptığı konuşmasında '' Hedef 1 Milyon Amatör Denizci '' projesine destek vermek amacıyla yaptıkları çalışmalar neticesinde ilk kez İstanbul Üniversitesinde amatör denizci eğitimin ve sınavının düzenlendiğini söyledi.

Şimşek, üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde denize ve denizciliğe olan ilginin artırılması açısından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının başlatmış olduğu '' 1 Milyon Amatör Denizci '' projesinin çok değer ve anlamlı olduğunu ifade etti.
Ayrıca Şimşek ülke olarak çok güzel coğrafi deniz potansiyeline ve birbirinden kıymetli doğal deniz güzelliklerimize sahip olduğumuzu vurgulayarak bu değerlerin farkına varmalı ve denizcilik alanında daha çok çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

İstanbul Liman İşletmeleri Müdürlüğü Denizcilik Uzmanı Muhammed Ali Kart Amatör denizci eğitim ve belgelendirme sınavına vatandaşların çok yoğun bir ilgi gösterdiğini belirterek, ''Hedef 1 Milyon Amatör Denizci '' projesi doğrultusunda bugüne denk toplam 7 bin kişiye amatör denizci belgesi verildiğini ifade etti.
Kart, tüm Türkiye genelinde nisan ayına denk tüm sınav kontenjanların dolu olduğunu vurgulayarak bugün ki sınava toplam 200 denizci adayının katıldığını söyledi.

Amatör denizci eğitim ve sınavına karı koca birlikte katılan Banu Altay ve Arda Altay Çifti ise: Projeyi çok değerli ve anlamlı bulduklarını ifade ederek etrafı denizli çevrili bir ülkede yaşadıkları ve bu durumu kendileri için fırsata çevirmek için sınava katıldıklarını ifade ettiler. Çift, dalış dağıl bir çok amatör spor dalıyla uğraştıklarını ve amatör denizci belgesini aldıkları zaman küçük bir tekne alarak gökçe adaya yerleşmek istedikleri ve denizciliğe yönelmek istediklerini vurguladılar. İstanbul Liman İşletmeleri Müdürlüğü Sınav Koordinatörü Rıdvan Şahinler ise projeyle ilgili bilgiler verdi. Şahinler, amatör denizci eğitim ve belgelendirme sınavına 18 yaşından büyük herkesin katılabileceğini ifade ederek, sürücü belgesi ve gemi adamı olur sağlık raporunun başvuruda bulunmak için yeterli olduğunu söyledi.

1 saatlik pratik eğitimin sonunda düzenlenen sınavda 60 puan ve üstü not alan adaylar başarılı sayılacak ve uluslararası sularda boyu 24 metreye kadar olan tekneleri kullanabilecekleri amatör denizci belgesine sahip olacaklar.'' 1 Milyon Amatör Denizci '' Projesi ile ilgili detaylı bilgilere www.uab.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Sürücü Belgesi Sağlık Raporu Uluslararası Amatör Bulduk 

27 Ocak 2019 Pazar günü yayınlandı