Hayırseverlerin desteğiyle Z-kütüphaneye kavuştular - SAKARYA

- Okul ve Z - kütüphaneden genel detay - Öğrencilerin kütüphaneye gelerek kitap beğenmesi - Öğrencilerin kitap okuması, akıl oyunu oynamaları - Okul Müdürü Enver Kaya ve öğrencilerle röportajHayırseverlerin desteğiyle Z - Kütüphaneye kavuştular - Sakarya 'nın Pamukova ilçesinde çeşitli kurum ve hayırseverlerin desteğiyle Ertaylan İlkokulu bahçesine kurulan konteyner Z - Kütüphane, öğrenciler tarafından büyük ilgi görüyor - Okul müdürü Enver Kaya: - "Bu kütüphaneyi yaparken birçok hayırseverin yardımı oldu. Kütüphane hizmete girdiğinde, öğrencilerimiz çok mutlu oldu"SAKARYA (AA) - Sakarya 'nın Pamukova ilçesinde kaymakamlık tarafından Ertaylan İlkokulu bahçesine yerleştirilen konteyner, çeşitli kurum ve hayırseverlerin desteğiyle Z - Kütüphaneye dönüştürüldü.Pamukova Kaymakamlığınca Ertaylan İlkokulu'na verilen konteyner, kurumların ve hayırsever vatandaşların desteğiyle dizayn edilerek kütüphane haline getirildi.
İçinde akıl oyunları ve çeşitli kitapların bulunduğu Z - Kütüphaneye gelen öğrenciler, burada bol bol kitap okuyup ders çalışma imkanı buluyor.Ertaylan İlkokulu Müdürü Enver Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okullarında daha önce kütüphane olmadığını belirterek, "Biz de konteynerle nasıl kütüphane yapabiliriz?' diye düşündük. Türkiye'de ilk olan konteyner Z - Kütüphanesini meydana getirdik. Bu kütüphaneyi yaparken birçok hayırseverin yardımı oldu. Kütüphane hizmete girdiğinde öğrencilerimiz çok mutlu oldu." ifadelerini kullandı. - "Kitapların kokulu olması motivasyon artırıyor"İçerisinde oyun alanları ve kokulu kitapların mevcut olduğu kütüphanenin öğrencilere hizmet vermeye başladığını aktaran Kaya, "Velilerimiz de büyük destek verdi. Biz de bu konuda çok mutluyuz. Kütüphanede çocuklarımızın yaşlarına uygun kitaplar var. 1,2 ve 3. sınıflarımız olduğu için genellikle hikaye kitaplarımız mevcut. Kitapların kokulu olması çocuklarda ayrıca motivasyon oluyor." dedi.
İkinci sınıf öğrencisi Muhammet Efe Kaplan da kütüphaneyi çok beğendiğini dile getirerek, burada arkadaşlarıyla kitap okuyup oyun oynadığını anlattı.Öğrenci Nazlıhan İşgören de okulunu çok sevdiğini ve beğendiğini ifade ederek, "Burada yapılan kütüphane gerçekten çok güzel bir yer. Kütüphanede değişik değişik kokulu bir sürü kitap var. Daha evvel böyle bir kütüphane yoktu ama şimdi var ve bende çok mutluyum. Bütün arkadaşlarım da mutlu. Burada bol bol kitap okuyoruz, akıl oyunları oynuyoruz ve ders çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Akıl Oyunları Ders Çalış Kaymakamlık Öğrenciler Hayırseverler 

7 Şubat 2019 Perşembe günü yayınlandı