Hatay'ın anavatana katılışının 82’nci yılı kutlanıyor

Tören alanından detay
Şehit Saygı Duruşu Kurşun Anavatan İlk Kurşun 

- Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından detay
- Hatay Vali Vekili Aydın Tetikoğlu şeref defterini imzalaması detay
- Hatay Vali Vekili Aydın Tetikoğlu’nun konuşması
- Antakya Şehitlik ziyaret
- Mezarlara karanfil bırakılması detay
- Kur'an-ı Kerim okunması ve duanın yapılması detay
- Şehitlikten ayrılış detay

( HATAY ) HATAY

- Hatay’ın anavatana katılışının 82’nci yılı dolayısıyla törenler düzenlendi.
Kutlama programları kapsamında ilk olarak Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtına Hatay Vali Vekili Aydın Tetikoğlu, Garnizon Komutan Vekili 2. Hudut Alay Komutanı Tayfun Çağan ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adnan Özkaya’nın çelenk bırakmasıyla başladı.
Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Hatay Vali Vekili Aydın Tetikoğlu şeref defterini imzaladı. Tetikoğlu burada yaptığı konuşmasında; “Sizler Milli Mücadele'de ilk kurşunun sıkıldığı vatan toprağını müdafaa ederken bizlere de büyük bir sorumluluk bıraktınız. Bu milli bilinci sonsuza kadar yaşatacağımızdan emin olunuz. Göstermiş olduğunuz milli ve manevi mücadeleyi genç nesillere aktarmak vazifemiz olacaktır. Hatay'ın ana vatana katılması, bir şehrin vatan toprağına dahil olma arzusunu ve bu uğurda gösterilen sonsuz çabayı ifade ederken bizlere de kararlılığın ve mücadelenin nasıl olması gerektiğini göstermiştir" dedi.
Buradaki programın ardından Antakya Şehitliğine geçildi. Hatay Vali Vekili Aydın Tetikoğlu ve beraberindekiler, şehitliği ziyaret ederek, mezarlara karanfil bıraktı. Ziyaret, Kur'an-ı Kerim okunması ve duanın ardından sona buldu. Kutlama programlarına Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Sabahat Özgürsoy Çelik, Mehmet Güzel Mansur ile kurum müdürleri ve davetliler katıldı.
(FKE-
23 Temmuz 2021 Cuma günü yayınlandı