'Halid Bağdu'yu Anma ve Aş Dökme' etkinlikleri - BATMAN

"Halid Bağdu'yu Anma ve Aş Dökme" etkinlikleri - BATMAN - "Halid Bağdu'yu Anma ve Aş Dökme" etkinlikleri - Etkinliğe katılan vatandaşlardan detay görüntüler - Selman Bağdu'nun konuşması - Detay görüntüler"Halid Bağdu'yu Anma ve Aş Dökme" etkinlikleri - Batman 'ın Beşiri ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Halid Bağdu'yu Anma ve Aş Dökme" etkinlikleri başladı - Selman Bağdu: - "İçanadolu, Marmara, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Trakya bölgesi gibi dört bir taraftan gelen misafirlerimizi kurduğumuz 6 bin çadırda ağırlıyoruz" - "Burada yaşanan kardeşlik ortamını umuyoruz ki tüm ülkemize yayılır. Hiç bir ayrım olmadan, fark gözetmeden Kürt'ü, Türk'ü, Laz'ı, Çerkez'iyle beraber aynı sofraya oturup aynı lokmayı paylaşıyoruz"BATMAN (AA) - Batman 'ın Beşiri ilçesinde 2 gün sürecek "Halid Bağdu'yu Anma ve Aş Dökme" etkinlikleri başladı.
Örmegöze Köyü Kani Reva Mezrası'nda 1954 yılında hayatını kaybeden bölgenin kanaat önderlerinden Halid Bağdu'yu anmak için her yıl geleneksel olarak düzenlenen etkinlikte farklı illerden gelen ziyaretçiler için 6 bin çadır kuruldu.Etkinliğin yapıldığı alana gelen Selman Bağdu, babası Süleyman Bağdu ve dedesi Halid Bağdu'nun türbesini ziyaret ederek dua etti.Bağdu, gazetecilere yaptığı açıklamada, huzur ortamının sağlanması ile birlikte bu yıl etkinliğe ilginin çok fazla olduğunu söyledi.

Geçen yıl 5 bin çadır kurduklarını anımsatan Bağdu, bu yıl katılımın fazla olmasından dolayı 6 bin çadır kurduklarını belirterek, şöyle devam etti:"Şükürler olsun ki Türkiye'nin dört bir yanından ve yurt dışından misafirlerimizi ağırlıyoruz. Burada ziyaretlerini gerçekleştiriyoruz. Bugün başlangıcımızı yaptık yarına kadar devam eden anma e ve aş dökme etkinliğimiz yarın okunacak mevlitlerle ve Kuran - ı Kerim'in ardından misafirlerimizi uğurlayacağız."Türkiye'nin 7 bölgesinin yanı sıra yurt dışından da misafirlerin katıldığının altını çizen Bağdu, "Bu sene katılım daha fazla. Şükürler olsun ki huzur ortamı oldukça insanlarımız bu tür etkinliklere daha fazla katılıyorlar. İçanadolu, Marmara, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Trakya bölgesi gibi dört bir taraftan gelen misafirlerimizi kurduğumuz 6 bin çadırda ağırlıyoruz. Burada yaşanan kardeşlik ortamını umuyoruz ki tüm ülkemize yayılır. Hiç bir ayrım olmadan, fark gözetmeden Kürt'ü, Türk'ü, Laz'ı, Çerkez'iyle beraber aynı sofraya oturup aynı lokmayı paylaşıyoruz." ifadelerini kullandı.Etkinlikler kapsamında 17 dönümlük alanda da "Senin de bir fidanın olsun" kampanyası ile fidan dikimi yapıldı.
Kanaat Önderleri Yurt Dışı Naat Gesi Ziyaretçiler 

5 Mayıs 2018 Cumartesi günü yayınlandı