Hacı Bayram Camii'nde Abdülkadir Molla İçin Gıyabı Cenaze Namazı Kılındı

Bangladeş'te idam edilen Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla'nın idam edilmesi üzerine Hacı Bayram Camii ' nde gıyabında cenaze namazı kılınarak protesto edildi.
Genel Sekreter Hacı Bayram Bangladeş 


Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Molla' nın idam edilmesi üzerine Hacı Bayram Camii ' nde Cuma Namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı. gıyabında cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazının ardından basın açıklaması yapan Ankara İnanç Özgürlüğü basın sözcüsü Zeynel Abidin Özkan, “Bangladeş rejiminin İslami Hareket önderlerine yönelik zulümleri idamlarla devam ediyor. Cemaat-i İslami hareketinin liderlerini hukuksuz bir şekilde yargılayıp idam cezalarıyla mahkum ettiren yönetim şimdi de idamları uygulamaya koyuldu” ifadelerini kullandı.

Özkan, Molla ' nın mektubundan şu sözleri okuyarak tamamladı; “Ben kesinlikle masumum. İslami harekete mensup olduğum için öldürülüyorum. Şehitlik herkese ihsan edilmiş bir kader değildir. Yüce Allah bana şehitlik nasip ederse, kendimi en şanslı olarak düşünürüm. Şehitlik hayatımın en büyük başarısı olacaktır. Yüce Allah'ın lütfuyla başımı hiçbir adaletsizliğe asla eğmeyeceğim. Dünyevi bir makam önünde af ve hayat hakkı aramak asla söz konusu olamaz. Allah, hayat ve ölüm konusunda karar verecek tek güçtür. Kaderimi, Allah belirleyecektir.Benim kanım İslami hareketi ayağa kaldıracak ve otokratların sonunu getirecektir. Suçum Allah'tan başkasına kulluk etmemekti. Bize kulluk et, dediler. Ben de 'asın' dedim.”
Basın açıklaması sırasında 'Tekbir' getirilirken göz yaşlarına hakim olamayanların olduğu da görüldü.
13 Aralık 2013 Cuma günü yayınlandı