Gökçek: Paralel yapı HDP'ye oy isteyecek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kanal 24 ekranlarında yayınlanan ' Son Baskı ' programında önemli açıklamalarda bulundu.
Paralel Yapı Cumhurbaşkanı Melih Gökçek Recep Tayyip Erdoğan Hasan Hüseyin Türkoğlu 


Program sunucusu Melik Yiğitel'in gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Gökçek, genel seçimlere sayılı günler kala çok önemli bir iddiada bulundu.

Paralel yapının seçimler öncesi yeni planlar içinde olduğunu belirten Gökçek, daha önce CHP'ye oy veren cemaat mensuplarına bu kez de HDP'ye oy verilmesi yönünde talimat verileceğini söyledi.

Sözlerine AK Parti'nin son genel seçimlerden daha iyi bir sonuç alacağı temennisiyle başlayan Gökçek, “Bu seçimde çifte avantajımız var. Birinci avantajımız Başbakanımız büyük bir performans sergiliyor. Bu arada da AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir iddiası var başkanlık sistemine geçilmesi yönünde. Bu ikili itici gücün mükemmel bir netice vereceğini düşünüyorum” dedi.

MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik 'seçim yasağı' talebinin Yüksek Seçim Kurulu tarafından reddedilmesini de değerlendiren Gökçek,” Böyle bir şey olur mu? Bu zavallılık. Millet, Başbakanı olurken de Cumhurbaşkanı olurken de Sayın Erdoğan'ı kucaklıyor. Niye çıkmasın kardeşim” diye konuştu.

Başkanlık sistemine destek verdiğini belirten Gökçek, muhalefet tarafından yapılan eleştirilere de sert tepki gösterdi.

Muhalefetin'diktatörlük' yakıştırmasına ABD'yi örnek gösteren Gökçek, “ ABD'de başkanlık sistemi var ABD'de de mi diktatör. Bir taraftan ABD'nin kuyruğuna takılıyorlar bir yandan da Türkiye'deki başkanlık sistemine diktatörlük diyorlar. Bunların lafıyla zaten yola çıkılmaz” diye konuştu.

Bazı gizli güçlerin Erdoğan'ı göndermek için kirli pazarlıklar yaptığını belirten Erdoğan, “ Bunu paralel yapı vasıtasıyla yapıyorlar. Bu yapı ilk olarak CHP'yi sağa çekiyor. İçerdeki sol taban da bundan rahatsız. Sol taban isteyerek Kılıçdaroğlu'na oy vermiyor. Gerçi ben çok memnunum. Bu seçimde özel bir görev yüklediler. CHP'nin oylarının bir kısmını uzaklaştırmak. Peki bu oylar nereye gider HDP'ye. Yüzde 2 civarında oyu kaptırırsa HDP yüzde 8'e gelecek” dedi.

HDP'nin yüzde 10 barajını geçmek için kalan eksiği paralel yapıdan gelen destek ile tamamlamaya çalışacağını söyleyen Gökçek, cemaate gönül veren vatandaşlara çok önemli bir uyarıda bulundu.

Bu seçimde paralel yapının HDP'ye oy verilmesi yönünde talimat vereceğini belirten Gökçek, “ HDP'nin barajı aşması için her şeyi yapacaklar” diye konuştu.

Melih Gökçek Hakkında
Melih GÖKÇEK, 20 Ekim 1948 tarihinde Ankara Keçiören'de doğdu. Babası avukat, annesi ev hanımıydı. Üç çocuklu bir ailenin en büyük çocuğu olan Gökçek beş yaşına kadar Başkent Ankara'da ikamet etti. Babasının işi dolayısıyla Gaziantep’e taşınan Gökçek, ilk, orta ve lise eğitimini Gaziantep‘te tamamladı. 1967 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni kazanınca tekrar Ankara’ya yerleşti. Mülkiye’den sonra Gazi Üniversitesi Gazeteci...
devamı
Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
6 Şubat 2015 Cuma günü yayınlandı