Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar Şanlıurfa’da

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Şanlıurfa ' ya geldi.
Genelkurmay Başkanı Hava Kuvvetleri Komutanı Kara Kuvvetleri Komutanı Bülent Bostanoğlu Hulusi Akar 


Sınırda incelemede bulunmak üzere üzere kuvvet komutanları ile birlikte Şanlıurfa ' ya gelen Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar, Vali Güngör Azim Tuna ' yı ziyaret etti. Valilik binasına gelişinde Vali Tuna tarafından karşılanan Akar, şeref defterini imzaladı. Kuvvet komutanlarıyla birlikte Vali Tuna ' nın makamına geçerek bir süre görüşen Akar, daha sonra Valilikten ayrıldı.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ' ın ziyareti sırasında Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, 2 ' inci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Temel ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali de hazır bulundu.
Hulusi Akar Hakkında
Türk Silahlı Kuvvetlerinin 29. Genelkurmay Başkanı Akar, 1972'de Kara Harp Okulu'ndan ve 1973'te Piyade Okulu'ndan mezun oldu.1973-1980 yılları arasında Trakya hududunda, Kıbrıs Barış Harekatı sonrası Kıbrıs'ta tesis edilen ara bölgede ve Kara Harp Okulu'nda takım, bölük komutanlığı ve bilgi işlem subaylığı yapan Akar, 1982'de Kara Harp Akademisi'nden, 1985'te Silahlı Kuvvetler Akademisi'nden, 1987'te ABD Silahlı Kuvvetler Kurmay Koleji'nden mezu...
devamı
7 Kasım 2016 Pazartesi günü yayınlandı