Gazze'de 'Milyonluk Toprak ve Dönüş Yürüyüşü'nün 'barışçıl' olacağı vurgusu

Gazze 'de "Milyonluk Toprak ve Dönüş Yürüyüşü"nün "barışçıl" olacağı vurgusu - İslami Cihad yöneticilerinden Halid el - Bataş'ın açıklamasıGAZZE (AA) - Gazze 'deki Filistinli gruplar, Filistin topraklarındaki İsrail işgaline karşı direnişin sembolü haline gelen 30 Mart Toprak Günü'nünde düzenlenmesi planlanan "Milyonluk Toprak ve Dönüş Yürüyüşü" gösterilerinin "barışçıl" bir şekilde gerçekleştirileceğini belirtti.
Büyük Dönüş ve Ablukayı Kırma Yürüyüşü Yüksek Ulusal Heyeti tarafından düzenlenen basın toplantısında konuşan İslami Cihad yöneticilerinden Halid el - Bataş, "Seçim pazarına girmek için kan dökmek isteyen işgalcilere engel olmak amacıyla halk gösterilerinin barışçıl yapısının korunması gerektiğini vurguluyoruz." dedi.
Gösterilerde ulusal gelişimin ve mirasın canlandırılmasına yoğunlaşılması çağrısında bulunan Bataş, bu şekilde dünyaya, Filistin halkının işgale ve düşmanlığa rağmen yaşam hakkında ısrarcı olduğu mesajının verilebileceğini ifade etti.
Göstericilere İsrail keskin nişancılarına karşı azami derecede dikkatli olmaları, belirlenen beş çadır dışında yürüyüş için yeni alanlar açmamaları uyarısında bulunan Bataş, göstericileri korumak için çadırlarda işbirliği ve kontrol komitelerinden binlerce kişinin bulunacağını söyledi.

Filistinli gruplar, Filistin topraklarındaki İsrail işgaline karşı direnişin sembolü haline gelen 30 Mart Toprak Günü'nünde "Milyonluk Toprak ve Dönüş Yürüyüşü" çağrısında bulunmuştu.
Keskin Nişancı İslam Basın Toplantısı Toplantı İsrail 

28 Mart 2019 Perşembe günü yayınlandı