Fuhuş Şebekesine Darbe

Manisa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ve Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü, Salihli ve Kula ilçelerinde suç örgütü kapsamında “Fuhuş yaptırmak fuhuşa yer temin etmek” amacıyla faaliyet gösteren şebekeye yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda ilginç detaylara ulaşan emniyet yetkilileri, fuhuşa karışan kadınların fuhuştan elde ettikleri parayı kendilerini pazarlayan şahıslara verdikleri, karşılığında ise iskambil kağıdı aldıklarını tespit etti.
Mehmet Aydın Fuhuş Emniyet Müdürlüğü 


Emniyet güçleri, 6 aydır sürdürülen teknik çalışmalar neticesinde İzmir İl Merkezli gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda R.Ç (62) N.F (54) H.B (43) ve M.U (57) isimli erkekler ile G.B (52) ve E.Ö (34) adlı kadınları yakalayarak göz altına aldı.

Göz altına alınan şahıslardan R.Ç (62) ' nin 2005 yılında Uşak Ürün Köyü ' nde fuhuş ve kadın pazarlama yüzünden tartıştığı Ferdi Yılmaz isimli şahsın silahla öldürülmesi ve Mehmet Aydın adlı kişinin silahla yaralanması olaylarını gerçekleştirerek kaçtığı ve o günden beri arandığı, Mehmet Mazman adına düzenlenmiş sahte kimlikle dolaştığı öğrenildi.

Operasyon kapsamında cinayet zanlısı R.Ç ' nin evinde yapılan aramada 1 adet sahte kimlik 1 adet tabanca ve bu tabancaya ait çok sayıda mermi ele geçirildi.

Göz altına alınan şahısların Salihli-Kula ilçeleri ana yol güzergahlarında ve Kula-Selendi anayol kavşaklarının saha olarak adlandırılan bölgelerinde gece saatlerinde kamyon şoförlerini durdurarak beraberinde bulunan bayanlarla fuhuş yaptırdıkları öğrenildi. Fuhuş olayının içinde yer alan S.Y (29), K.C.U (41) ve A.F (46) ile H.Y (60) Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğündeki ifadelerinin ardından bulaşıcı hastalık bulunup bulunmadığının tespit edilmesi için Zührevi Hastalıklar Hastanesi ' ne sevk edildi.

Öte yandan fuhuş olayının içinde yer alan kadınlar birlikte oldukları erkeklerden aldıkları parayı kendilerini pazarlayan kişilere verdikleri bunun karşılığında ise 1 adet iskambil kağıdı aldıkları ve mesai bitiminde ise topladığı iskambil kağıtlarının yarısı karşılığı kazanç elde ettikleri öğrenildi. Sanıkları emniyetteki ifadelerinin ardından Adliyeye sevk edildi.
1 Haziran 2012 Cuma günü yayınlandı