Fakıbaba:“Şehidimizin en küçük oğlu Muhammed’in sünnetine de geleceğiz ve kirvesi olacağım”

Şehit evi ziyaretten görüntü
Gaziler Şehit Aileleri Kabiliyet Yeni Yıl Leylek Yuvası 

-Köy Konağı'nda çiftçilerle bir araya gelmesinden görüntü ve Bakan Fakıbaba'nın konuşması
-Hicabi Bitik'in evine ziyaretten görüntü
-Hicabi Bitik'in konuşması
-Bakan Fakıbaba'nın buradaki konuşması
-Genel detay

( ANKARA )- Bakan Fakıbaba'dan yeni yıl ziyareti- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba:- “Vatandaşın reaksiyon verme kabiliyetine hayranım” ANKARA

- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Kahramankazan ilçesine bağlı Ahi Köyünü ziyaret etti. 15 Temmuz şehidi Ali Anar’ın evini ziyaret eden Bakan Fakıbaba, şehidin en küçük oğlu Muhammed’in sünnetine gelip kirvesi olacağını belirterek, 15 Temmuz’da tarlasını yakan Hicabi Bitik için ise, “Bu zekaya hayranım” dedi.
Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba, Ankara'nın Kahramankazan ilçesi Ahi Köyünü ziyaret etti. İlk olarak 15 Temmuz’da şehit olan Ahi Köyü Muhtarı Ali Anar’ın ailesini ziyaret ederek yeni yıllarını kutlayan Bakan Fakıbaba, daha sonra Köy Konağı’nda çiftçilerle bir araya geldi. Fakıbaba son olarak ise, 15 Temmuz’da Akıncı üssünden uçakların kalkmasını önlemek için tarlasını yakan Hicabi Bitik’i de evinde ziyaret etti ve yeni yıllını kutladı. “Şehidimizin en küçük oğlu Muhammed’in sünnetine de geleceğiz ve kirvesi olacağım” Ahi Köyü Köy Konağında çiftçiler ile bir araya gelip burada bir konuşma gerçekleştiren Bakan Fakıbaba, “Özellikle bu akşam şehit ailelerini dolaşmayı çok arzu ediyordum. Bu istek de özellikle Cumhurbaşkanımızdan ve Başbakanımızdan gelince benim için çok anlamlı oldu. 15 Temmuz şehidi Ali Anar’ın evini ziyaret ettik. Onlar bizim de ailemiz. Şehidimizin en küçük oğlu Muhammed’i sünnetine de geleceğiz, kirvesi olacağım. Kahramankazan artık Türkiye’nin kalbinde olan bir yer. Kahramankazan’ın ne yaptığını herkes biliyor. Allah herkese şehitlik mertebesini nasip etsin. Şehit ve gazilerimiz olmasaydı biz şuan burada olmayacaktık, parçalanıp bölünecektik. Vatan hainlerinin de gerekli cezaya çarptırılacağına inanıyorum” dedi.
“Uçak dumandan kalkamaz diye düşündük” 15 Temmuz’da Akıncı Üssünden uçakların kalkmasını önlemek için tarlasını yakan Bitik Mahallesi Muhtarı Hicabi Bitik, o günü şöyle anlattı: “Bir tane uçak geçtik. Oturduğum sandalyede yere yıkıldım. Minarenin üstünde leylek yuvası vardı yere düştü. Başkanı aradık ne yapalım dedik. Oda ‘ne yapılması gerekiyorsa yapın’ dedi.
Bizde arkadaşlarla istişare yapıyorduk ve aklımıza anızları yakmak geldi. Belediyeden arabaları aldık. Lastikleri falan arabalara yükledik ve götürdük orada yaktık. Uçak dumandan kalkamaz diye düşündük ve öyle bir şey yaptık.” “Bu zekaya hayranım” Son olarak uçakların kalkmasını önlemek için tarlasını yakan Hicabi Bitik’i ziyaret eden Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise, bu zekaya hayran olduğunu belirterek “Vatandaşın reaksiyon verme kabiliyetine hayranım. Uçağı kaldırmama adına tarlayı da yakıyoruz evimizi de yakıyoruz. Bu düşünce 15 Temmuz’u önleyen bir düşüncedir. Ben Hicabi beyi yürekten kutluyorum. Bütün Kahramankazan halkını yürekten kutluyorum. ‘Ben bu uçakların kalkmasını nasıl engellerim’ işte bu düşünce beni çok etkiledi. Bu sebeple Hicabi bey ile tanışmak istedim ve buraya geldim. Böyle arkadaşlarımız olmasaydı emin olun şuan Türkiye olmayacaktı” ifadelerini kullandı.
31 Aralık 2017 Pazar günü yayınlandı