Evin kapısının önündeki kırılan rögar kapağı, yaşlı kadını korkutuyor

RÖGAR KAPAĞI
Yaşlı Kadın Alışveriş Zeytin Yağı Bild Rögar Kapağı 

-BİNA KAPI ÖNÜNDE DETAY
-SOKAK DETAY
-RÖGAR KAPAĞI VE SOKAK
-HATİCE DİLEK İLE RÖPORTAJ
-SOKAK ÜZERİNDE BAŞKA BİR BİNA ÖNÜNDEKİ RÖGAR KAPAĞI

( GAZİANTEP -ÖZEL) GAZİANTEP

- Gaziantep'te 77 yaşındaki Hatice Dilek'in oturduğu evin kapısının önünde bulunan rögar kapağının kırılması nedeniyle akşamları evinden dışarı çıkamıyor. Edinilen bilgiye göre İslahiye ilçesi Cumhuriyet Mahallesi 2 Nolu cadde üzerinde yaşayan Hatice Dilek'in evinin önündeki rögar kapağı, bir süre önce belediyenin altyapı çalışmaları esnasında kırıldı. Onarımı yapılmayan rögar kapağı nedeniyle akşam saatlerinde dışarı çıkamayan Hatice Dilek, ihtiyaçlarını ise komşularının yardımıyla karşılamaya çalışıyor. Evde yalnız kaldığını belirten Dilek, akşamları belli bir saatten sonra eve mahkum kaldığını ifade etti.
Dilek, "Yapılan alt yapı çalışmalarının ardından yaklaşık 10 gün önce rögar kapağı kırıldı. Bu kapak evimin kapısının tam önünde olması nedeniyle büyük bir endişe duyuyoruz. Belli bir saatten sonra dışarı bile çıkamıyorum. Zaten rahatsızım, gözlerim doğru düzgün görmüyor. En büyük korkum, bu çukura düşmek. Acil bir işim olsa, acilen çıksam, çukura düşerim. Nereye kime söyleyeceğimi de bilmiyorum" diye konuştu.
Çukur fırsatçılığı iddiası Hatice Dilek, kapısının önündeki çukur nedeniyle evden çıkamaması fırsata çevirenlerin de olduğunu ileri sürerek, "Geçen gün burada zeytin yağı satan bir satıcıdan 1 kg yağ satın almak istedim, yağın fiyatını 12.5 TL olduğunu belirtti.
Ücret için 20 Tl parayı camdan attım. Ben yukarıdan inemiyorum" dedim. O da para üstünü vermeden çekti gitti. Artık alışverişi de pencereden yapıyorum. Mecbur kalırsam pencere bakıyorum, tanıdığım bildiğim biri ise ona alışverişimi yaptırıyorum ya da gündüz çıktığımda 1 tane alacağıma bir haftalık ekmeğimi yani 4 ya da 5 ekmek alıyorum" diye konuştu.
Dilek, yetkililere seslenerek, evin önündeki rögar kapağının bir an önce yapılması ve yeniden özgürlüğüne kavuşması için yardım istedi.
4 Mayıs 2018 Cuma günü yayınlandı