Eski Komünistlerden Halim Spatar Son Yolculuğuna Uğurlandı

Hayatını kaybeden Türkiye'deki sol hareketin önde gelen isimlerinden müzik yazarı, yayıncı Halim Spatar, son yolculuğuna uğurlandı.85 yaşında vefat eden Halim Spatar için, Zincirlikuyu Camii ' nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye eşi Sebahat Spatar, kızı Deniz Spatar, Gazeteci yazar Oral Çalışlar, Türk Sol Hareketinin tanınmış isimlerinden Gençay Gürsoy ve sevenleri katıldı.
Cumhuriyet Unutulmaz Dizisi Cumhuriyet Gazetesi Zincirlikuyu Özgür Gündem 


Cenazede duygularını dile getiren Cumhuriyet Gazetesi yazarı Oral Çalışlar; ' ' Benim çok eski arkadaşımdı, biz 20 ' li yaşlarda ilk 68 ' e başladığımızda o, 40 ' lı yaşlarda Türk Solu dergisini çıkarıyordu, biz onun peşinden geldik. Çok kibar, entelektüel önemli bir solcu aydındı, yazardı, ağabeyimizdi. Onu kaybettiğimiz için hepimiz çok üzgünüz ' ' dedi.

Nörolog, Özgür Gündem internet sitesi köşe yazarı Gencay Gürsoy ise, ' Halim Spatar, yavaş yavaş çekilmekte olan devrimci kuşağın son üyelerinden biriydi. Ben bunların 1950li yıllarda Türkiye Sol Siyaseti içinde oynadıkları rolü, 60 ' tan sonra tanık olarak yakından görmüş, izlemiş biriyim. Unutulmaz insanlardı. Fedakarlıkları, bilgi birikimi, tevazuları, devrimci mücadeleye o dönemde çok önemli bir seviye, bir ahlak ve estetik kazandırmıştı. Ne yazık ki bu kuşaklar yavaş yavaş çekiliyor. Umuyorum ki yerine yenileri gelecektir ' ifadelerini kullandı.

Spatar'ın cenazesi kılınan cenaze namazı ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi.
Unutulmaz Dizisi Hakkında
Romantik bir kaç haftanın ardından kızı terk eder. Zira Harun’un babası, oğlunun Melda ile evlenmesini istemektedir. Harun zaten ilgi duyduğu Melda ile evlenmeye karar verir. Hep birlikte Melda’yı istemeye giderler. Fakat görücü evinde hiç beklemedikleri bir sürprizle karşılaşırlar. Harun’un aynı anda birlikte olduğu Melda ve Eda kardeştir. Şok geçiren Harun ve Eda her şeye rağmen birbirlerini tanımazlıktan gelerek skandalın önüne geçmeyi başarır...
devamı
14 Nisan 2013 Pazar günü yayınlandı