Engelliler askere kına ile uğurlandı

Engellilerin oyun havası oynaması
Askerlik Şubesi Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi Engelli Öğrenciler Engelli Öğrenci 

-Engellilere kına yakılması
-Ailelerin duygu dolu anları
-Öretmen Gülsüm Angın'ın röportajı
-Askere gidecek olan Oğuz Faruk Fide ve annesi Aysel Fide ile röportaj
-Askere gidecek olan Levent Çakır ile röportaj

( ADANA -HD)- Adana’da bir günlüğüne temsili olarak askerlik yapacak engelliler için asker kınası yapıldı ADANA

- Adana’da yarın bir günlüğüne temsili olarak askerlik görevlerini yapacak zihinsel engellilere ‘asker kınası’ tertip edildi. Gönüllerince dans eden engelliler ve aileleri, kına yakılırken duygu dolu anlar yaşadı. Adana’da özel bir rehabilitasyon merkezinde zihinsel engelliler için asker kınası düzenlendi.
Adana Askerlik Şubesi’nde bir gün süreyle temsili olarak askerlik yapacak olan engelliler, aileleri ile birlikte doyasıya eğlendi. Daha sonra ellerine kına yakılan engelliler ve aileleri duygu dolu anlar yaşadı. Rehabilitasyon merkezi öğretmenlerinden Gülsüm Angın, engelli öğrencilerine bir günlüğüne de olsa askerliği tattırmak istediklerini belirterek, “Özel çocuklarımız askerlik şubesinde bir günlüğüne askerlik yapacaklar. Bugün dans ettiler, kendilerini askere hazır hissettiler ve aileleriyle birlikte çok mutlu oldular” diye konuştu.
Askere gidecek olan Oğuz Faruk Fide, “Duyguluyum, mutluyum” diyerek gözyaşları arasında “Vatan sağolsun” dedi.
Oğuz Faruk Fide’nin annesi Aysel Fide ise “Ne söyleyebilirim ki şu an çok kötüyüm. Hem mutluyum, hem hüzünlüyüm. Vatan sağolsun” diyerek göz yaşlarına boğuldu. Askere gidecek olan engellilerden Levent Çakır, “Sevinçliyim. Hocalarımızdan Allah razı olsun. Her şey vatan için, vatan sağolsun” dedi.

11 Mayıs 2018 Cuma günü yayınlandı