Emekleme Olimpiyatı'nda bebekler birinci olmak için yarıştı

Ömer Şatır'ın konuşması
Yarış Kitap Okuma Çizgi Film İlginç Görüntü Olimpiyat 

-Emekleme yarışmasından görüntü
-Bebeklerin birbirinden ilginç emekleme yöntemleri
-Anne ve babaların ikna çabaları
-Bebeklerin oyuncaklara yönelmesi
-Kitap ile bebeğini ikna etmesi
-Anahtarla bebek kandırma çalışması
-Ailelerden röportaj
-Birinci aileden röportaj

( İSTANBUL )- Beylikdüzü emekleme olimpiyatları birbirinden ilginç görüntülere sahne oldu İSTANBUL

- Beylikdüzü Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen Emekleme Olimpiyatları birbirinden ilginç görüntülere sahne oldu. Anne ve babaların çeşitli ikna yöntemleri bazı bebekler üzerinde etkili olmazken, yarışmayı minik Cemre Tokgöz kazandı. Beylikdüzü Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikle Yaşam Vadisi, Ödüllü Emekleme Olimpiyatları’na ev sahipliği yaptı. Beylikdüzü’nde yaşayan 8-10 aylık bebekler, anne ve babalarıyla birlikte Yaşam Vadisi'ne gelerek hayatlarının ilk yarışında yer aldı. İlçe halkının sosyalleşmesi için düzenlenen olimpiyatlarda, bebekler kadar anne ve babalar da yarıştı. Birbirinden ilginç görüntülerin oluştuğu yarışmada birinci gelen aileye madalya ve çeşitli hediyeler takdim edildi. “Beylikdüzü'nde bu güzellikler 4,5 senedir devam ediyor” Etkinlikte açıklamalarda bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanvekili Ömer Şatır, “Böyle gençlerin arasında olunca insan başka bir heyecanlanıyor. Beylikdüzü’nde bu güzellikler 4.5 senedir devam ediyor.Ekrem İmamoğlu başkan olduktan sonra Beylikdüzü sağlıkta, kültürde, sporda bütün alanda etkinliklerimiz arttı. İnsanlarımızda buna katılıyorlar” dedi.
Bebeklerden çok adeta anne ve babalar yarıştı Beylikdüzü Belediyesinin organize ettiği etkinlik birbirinden renkli anlara sahne oldu. Bebeklerin emekleyerek yarışmayı tamamlaması için anne ve babaların denediği birbirinden ilginç yöntemler görenlerin yüzünü güldürdü. Anne ve babalar bebeklerini kitap, top, anahtar, bebek gibi çeşitli oyuncaklarla kandırma çalıştı. Anne ve babaların bu şekilde ikna etme çabaları sırasında bebeklerin bazıları ağladı, bazıları ise başka bebeklerin oyuncaklarına yöneldi. İlginç görüntülerin oluştuğu emekleme yarışmasında adeta bebekler değil anne ve babalar yarıştı. Bebeğin kitap aşkı yarışmayı tamamlamasını sağladı Beste Sezen Mataracı Kaya, oğlu Barış Kemal Kaya’nın yarışmayı tamamlaması için kitap yöntemini seçti. Oğluna okuduğu çizgi film karakterlerinin bulunduğu kitapla kandıran anne Kaya, “ Bebeklikten kitap okumayı aşılamaya çalışıyorum. Sanırım burada onun mükafatını gördük. Küçüklüğünden bu yan ona kitap okuyorum” dedi.
Minik Cemre yaşıtlarını geride bırakarak birinci oldu Selin Nilay Tokgöz ve Okay Tokgöz çiftinin kızı Cemre Tokgöz yarışmada diğer arkadaşlarını geride bırakarak birinci olmayı başardı. Kızının birini olmasından dolayı mutlu olduğunu söyleyen Nilay Tokgöz, “Çok mutluyuz, eğlenmek istedik, hem eğlendik hem kazandık. Çok güzel çok başarılı ilk defa gördük ama çok eğlendik” şeklinde konuştu.
Baba Okay Tokgöz ise, “Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Herkes iç içe Beylikdüzü harika birinci olduk mutluyuz” ifadelerini kullandı. Bazı bebeklerde yapılan kandırma çalışmaları işe yaramadı Emekleme yarışmasında çeşitli yöntemler deneyen anne ve babaların çabaları işe yaramadı. Bazı anneler çocuklarıyla birlikte emeklerken, bazıları ise oyuncakları ve ağlayan çocuklarını kucağına aldı. Refike Şimşek oğlu Çınar Şimşek’in emeklemesi ve birinci gelmesi için bebeğiyle kandırmaya çalışsa da başarılı olamadı. Yarışmanın tamamlanmasıyla birlikte oğlunu kucağına alan Refike Şimşek, “Valla ümitliydim, 7 numara benim uğurlu rakamım gelir diye düşündüm ama sağlık olsun. Biraz rahatsız ondan dolayı gelmedi sağlık olsun” diye konuştu.

16 Eylül 2018 Pazar günü yayınlandı