Elitaş'tan muhalefete sert tepki

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Süleyman Şah Saygı Karakolu'na yapılan 'Şah Fırat' operasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Ak Parti Süleyman Şah Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş 


Türk Silahlı Kuvvetleri, düzenlediği yıldırım operasyonla Süleyman Şah Saygı Karakolu'ndaki manevi değeri yüksek emanetleri bulunduğu tehlikeli bölgeden taşıdı.

Sınırın farklı noktalarından eşzamanlı başlatılan ve 9 saate yakın süren ' Şah Fırat ' operasyonu Türkiye ' de büyük yankı uyandırdı.

Habertürk ekranlarında yayınlanan Güne Bakış programında da düzenlenen bu operasyonun ayrıntılar masaya yatırıldı.

Programa konuk olan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Didem Yılmaz ' ın operasyonla ilgili sorularını yanıtladı.

Muhalefetin operasyonla ilgili eleştirilerine sert tepki gösteren Elitaş, “ 3 yıldır Suriye ' de devlet adına bir durum kalmamış ve terör örgütleri o bölgede cirit atar hale gelmiştir. Manevi değeri çok yüksek olan Süleyman Şah Türbesi ' nin korunması ve 38 askerimizin o tehlikeli bölgeden kurtarılması gerekirdi. Zırhlı araçlar ve askerimizle tank 38 Mehmetçiğimizi burunları bile kanamadan sınırımıza yakın bir bölgeye getirdik. Operasyon sırasında 1 askerimiz de şansız bir şekilde şehit oldu” dedi.

Yapılan operasyon sonrası askerlerimizin sağ dönmesinden muhalefetin rahatsız olduğunu ve bu duruma üzüldüğünü söyleyen Elitaş, “ Bir koltuk ve bir milletvekilliği uğruna Türkiye ' nin milli hassasiyetleri ayaklar altına alınamaz” diye konuştu.

IŞİD ' in geçtiğimiz yıl Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu ' na yaptığı baskın sonrası muhalefetin ' Niye bunları getirmediniz? ' sözlerini hatırlatan Elitaş, “ Bir ülkenin konsolosluğu oranın toprağı sayılır. Musul ' da 49 vatandaşımızın rehin alınması sonrası muhalefet ' niye orayı terk etmediniz ' diye şimdiki Başbakanımız o zaman ki Dışişleri Bakanımız Davutoğlu ' nu sert sözlerle eleştirmişti. Şimdi de 38 askerimizi niye tahliye ettiniz diye bizi eleştiriyorlar” diye konuştu.






23 Şubat 2015 Pazartesi günü yayınlandı