Elektirik Faturasına ‘Çıplak’ Eylem

Adıyaman ' da yüksek elektrik faturasına tepki gösteren bir vatandaş soyunarak, elektrik dağıtım şirketine siyah çelenk bıraktı.
Basın Kuruluşu Atatürk Son Dizisi Atatürk Bulvarı 


Kasım Turan adlı vatandaş 46 TL 'lik elektrik tüketimi yapmasına rağmen 89,5 TL 'lik fatura geldiğini iddia ederek, faturaya yansıyan ek ücretlere soyunarak tepki gösterdi. Devlet Su İşleri Kavşağında soyunan ve sadece alt iç çamaşırı kalan Kasım Turan adlı vatandaş, üzerinde 'Kanımızla Beslenme Akedaş ' yazdığı silah çelenkle Atatürk Bulvarı üzerinde yürümeye başladı.

İç çamaşırının üzerine çeşitli ek bedelleri içeren yazılar yazan çıplak eylemciyi gören yaya ve sürücüler şaşkınlıklarını gizleyemezken, çıplak eylemci hiç kimseye aldırış etmeden Akedaş Dağıtım Şirketine doğru yürüdü.

Elektrik dağıtım firmasının bahçesine geldiğinde güvenlik görevlileri tarafından durdurulan eylemciye güvenlik görevlileri müdahale etmek istedi fakat eylemci buna karşı çıktı. Güvenlik görevlileri daha Sonra eylemcinin etrafını sardı fakat müdahale etmedi.

Çıplak eylemci Kasım Turan yaptığı basın açıklamasında, “Akedaş 'ın Son zamanlarda yapmış olduğu fahiş zamlara ve oranlara sesimizi duyurmak için bu eylemi yapıyorum. Faturalarımıza yansıyan bu bedeli ödeyemiyoruz. Böyle olunca açma kapama ücreti uygulanıyor. Bunu da ödeyemiyoruz. Bu işte rant elde ediyor. Vatandaşın kanlarıyla besleniyorlar, 46 Liralık faturaya 90 Liralık fatura kesiyorlar” diye konuştu.

Eylemci basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması yapan eylemciyi gören vatandaşlar ve görevliler şaşkın bakışlar arasında eylemciyi izledi.

Daha Sonra olay yerine polis ekipleri çağrıldı. Polis ekipleri eylemciye eylemi Sonlandırmasını ve polis merkezine gelmesini istedi. Çıplak eylemci kendisinin demokratik hakkını kullandığını belirterek, basın açıklamasından Sonra siyah çelengi firmanın duvarına bıraktı.

Daha Sonra polislere elindeki elektrik faturasını göstererek bundan dolayı eylem yaptığını söyleyen Kasım Turan, elbiselerini giydikten Sonra polis otosuna bindirildi.

Son Dizisi Hakkında
Ertesi gün yedi yaşına basacak olan oğulları Ömer'i, Aylin'in anne ve babasına emanet eden genç çift, baş başa geçirecekleri romantik gecenin heyecanıyla eve gelir. Zamansız gelen bir misafir, bu romantik kaçamağı bölecektir… Selim'in en yakın arkadaşı Halil, gecenin geç saatlerinde Aylin ve Selim'in evinin kapısında belirir… Çocuk yaşta ailesini kaybeden Selim, en yakın arkadaşı Halil'le beraber büyümüştür. Selim ve Aylin'in ailesinin bir parças...
devamı
30 Kasım 2012 Cuma günü yayınlandı