ELAZIĞ - LGS kapsamındaki merkezi sınav başladı

- Sınava giren öğrencilerden detaylar - Öğrencielrin tedbirler eşliğinde içeri alınmasından detaylar - Sınava giren öğrencilerden Nisanur Çakmak'ın konuşması - Nisa Çakır'ın konuşması Elazığ 'da LGS'nin birinci oturumu başladıELAZIĞ (AA) - Elazığ 'da, Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın birinci oturumu başladı.
LGS'ye giren öğrenciler, sınava kendi okulunda girerken, öğrenciler saat 09.00'da okullarında hazır bulundu.Kovid - 19 tedbirleri kapsamında okul bahçelerine öğrenci yakınları alınmadı.Bina girişinde ve bahçesinde sınava girerken öğrenciler arasında sosyal mesafenin korunması, öğrencilerin maskelerini çıkarmamaları amacıyla uyarılar yapıldı.Okul bahçelerinde görevliler öğrencileri sınav giriş belgeleri ve kimliklerini kontrol ederek binalara aldı. Elazığ 'da 137 sınav merkezinde sınava girecek toplam 8 bin 721 aday, sabahın erken saatlerin okullarının önüne geldi.LGS'ye girecek tüm öğrenci ve sınav görevlilerine, okullarda maske ve dezenfektanlar ücretsiz olarak dağıtılıyor.Sınava giren öğrencilerden Nisanur Çakmak, sınava gireceği için heyecanlı olduğunu söyledi.

Salgın sürecinden dolayı zorlandıklarını kaydeden Çakmak, " Salgından dolayı derslerimize canlı dersler ile davam ettik. Olabildiğincede yetindik. Çalışmalarımızın sonucunu yetine getirebiliriz.Sağolsun devletimiz bu süreçte bize canlı ders imkanı verdi bu sayede konu eksiklerimiz kalmadı. Hocalarımızada çok teşekkür ederiz. Bize çok yardımcı oldular."diye konuştu.
Nisa Çakır da "Salgın döneminde LGS’ye çalışmak gerçekten zordu. Sürekli kapanmalar oldu. Ders çalışamadık. Ama hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Bizi bu döneme hazırladılar. İnşallah güzel bir lise kazanabileceğim. Çok heyecanlıyım."dedi.

Bild Allah Kullar Öğrenciler Trol 

6 Haziran 2021 Pazar günü yayınlandı