Edirne 'acısıyla-tatlısıyla' ilgi görüyor

Edirne "acısıyla - tatlısıyla" ilgi görüyor - Edirne Tanıtma ve Tava Ciğeri Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar ile röportaj - Derneğin başkan yardımcısı şekerlemeci Arif Meriç ile röportaj - Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu ile röportaj - Fuardan detaylar.EDİRNE (AA) - 22. Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMITT) katılan Edirne 'nin standı, Karaağaç acı biberi ve Osmanlı saray tatlıları ile ziyaretçilerden ilgi görüyor. Edirne tanıtım standı, Valilik himayesinde Edirne Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda belediye, borsa, oda ve Trakya Kalkınma Ajansı katkılarıyla İstanbul TÜYAP Fuar Merkezi'nde 5'inci holde yerini aldı. Edirne 'ye ait pek çok simgenin yer aldığı stantta, en çok ilgiyi acı biber ve saray tatlıları görüyor. Edirne Tanıtma ve Tava Ciğeri Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, "dünyanın en tatlı acısı" diyerek konuklarına acı biber ikram etti.Dinar, getirdikleri biber yetmediği için Edirne 'den biber sipariş ettiklerini ifade etti.
Derneğin başkan yardımcısı şekerlemeci Arif Meriç de badem ezmesi, deva - i misk ve cihannüma tatlılarını tanıtarak katılımcılara ikramda bulundu. Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne standının yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Fuar başladığından beri her şeyin mükemmel olduğunu dile getiren Hacıoğlu, "Standımızın inceliğinin ve zarifliğinin yanında vurgularımız çok güzel. Ustalarımız, sektör temsilcilerimiz, turizm firmalarımız hepsi burada. Mükemmel bir birliktelik var ve ziyaretçiler Edirne standına akın ediyor. UNESCO'da bulunan somut olan ve somut olmayan kültür mirası eserlerimizle, acısıyla tatlısıyla kentimizin tüm güzelliklerini yansıtıyoruz.Şu anda harika bir ilgi var. Şu anda EMITT'teki en çok ilgi gören stantların başında Edirne standı geliyor. Standımız çok kalabalık. Bu yoğunluğu Edirne 'nin güzelliğine, Edirne lilerin sıcaklığına ve standımızın acısına tatlısına bağlıyorum." değerlendirmesinde bulundu. Edirne standı, 28 Ocak'a kadar ziyaret edilebilecek.
Mel B Muhabir Kalaba Alabalık Ziyaretçiler 

25 Ocak 2018 Perşembe günü yayınlandı