Dünya İnternet ve Klavye Yarışması’nda Türk Milli takımı 9 madalya ile şampiyon oldu

röpler

( AFYON KARAHİSAR)- Takımında yer alan Sandıklılı ortaokul öğrencileri kazandıkları madalyalarla ilçenin gururu oldu AFYON KARAHİSAR
Dünya Rekoru Öğretmenler Sınıf Öğretmeni Dünya Şampiyonu Öğrenciler 


- Birleşmiş Milletlere (BM) bağlı İntersteno Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu tarafından düzenlenen Dünya İnternet ve Klavye Yarışması’nda Türk Milli takımı 9 madalya ile takım halinde dünya şampiyonu oldu. Şampiyonların takımında yer alan ve Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde öğrenim gören ortaokul öğrencileri ise kazandıkları madalyalar ile ilçenin gururu oldu. Anadil yarışmasında 0-12 küçükler, 13 - 16 ve 17-20 yaş gençler kategorisinde yaklaşık 20 ülkenin finallere kalarak 839 kişinin yarıştığı klavye yarışmasında 1 dünya rekoru olmak üzere 3 dünya şampiyonluğu, 2 dünya 2’inciliği, 4’de dünya üçüncülüğü olmak üzere 9 madalya alan Türk Milli Klavye Takımı, takım halinde şampiyonluğu elde etti. Türk Milli takımını tebrik eden İntersteno Türk Grubu Temsilcisi Selver Öztürk, “Dünya rekoru kıran milli klavye takımımızın 9 madalya kazanarak takım halinde dünya şampiyonu olması bizleri son derece mutlu etti. Dünyanın her bir yerinden onbinlerce yarışmacının katıldığı ve yapılan elemeler soncunda 20 ülkeden 839 kişinin yarışçının finale kaldığı dünyanın en büyük klavye yarışması sonuçlandı. Bu sonuçlara göre milli takımımız 1 dünya rekoru olmak üzere 3 dünya şampiyonluğu, 2 dünya ikinciliği, 4’de dünya üçüncülüğü olmak üzere 9 madalya alan Türk Milli Klavye takımı, takım halinde dünya şampiyonu oldu” dedi.
“Öğrencilerimiz bilimsel yöntemler ile yetiştirildi” Gençlerin 40’ı dünya rekoru olmak üzere 103 dünya şampiyonluğu kazandıklarını ifade eden Öztürk açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Yarışlara Türkiye, Amerika, Çek cumhuriyeti, Almanya, İtalya, Japonya gibi birçok ülke katılmıştır. Bu yarışlar anadil ve çoklu dil olmak üzere iki yarış türünde gerçekleştirildi.
Çoklu dilde 16 dil bulunuyor. En bilimsel yöntemler ile 10 parmak ve bakmadan yazan bu yetenekli ve çalışkan gençlerimiz tarih boyuncu 40’ı dünya rekoru olmak üzere 103 dünya şampiyonluğu kazanmıştır.” “9 sporcu ile birlikte takım halinde dünya şampiyonu olduk” Öğrencilere başarılarından dolayı teşekkür eden Sandıklı Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Bozkurt, Milli takımın başarısının kendilerine sevindirdiğini ancak başarının 7’sinin Sandıklı’dan olmasının gurur verici olduğunu belirtti.
Dünyanın en prestijli klavye yarışmasından dünya rekorlarının anlamlı olduğunu ifade eden Bozkurt; “Türk Milli takımımız 9 sporcu ile birlikte takım halinde dünya şampiyonu oldu. Bizi sevindiren ise 9 sporcunun 7’sinin ilçemizden olması. Biz tüm öğrencilerimizi canı gönülden tebrik ediyor, pandemi döneminde gösterilen azim ve kararlılıktan dolayı ailelerine teşekkür ediyorum” dedi.
“Bundan sonraki yarışmalarda da çok çalışacağız” Çocuklara klavyeyi sevdiren ve başarılarında büyük payı olan sınıf öğretmeni Hasan Erdoğan, “Uluslar arası dünya şampiyonalarında dereceye giren öğrencilerimi tebrik ediyorum. Bu çocuklarımızın yapmış olduğu mücadeleden dolayı hepsini kutluyorum. Bundan sonraki yarışmalarda da çok çalışacağımızı ülkemize yeni başarı ve madalyalar kazandıracağımızı ümit ediyoruz” dedi.
Şampiyon alan öğrenciler başarılarını başta öğretmenleri Hasan Erdoğan olmak üzere ailelerine armağan ederken bu yıl Cumhurbaşkanlığı tarafından ilan edilen 2021 Yunus Emre ve Dünya Türkçe Yılı’na ithaf etti. (AB-ÖZ-Y)
19 Mayıs 2021 Çarşamba günü yayınlandı