Dünya Gıda Programından Arakana Yardım

BM ' ye bağlı olarak çalışan Dünya Gıda Programı (WFP) Arakan ' a gıda yardımı yapıyor. Programın yardımlarından Müslüman halkın ne kadar istifade ettiği ise bilinmiyor. Myanmar ' ın Arakan bölgesinde aylardır devam eden iç karışıklıklardan dolayı on binlerce insan evlerini terk etmek ve sefalet içerisinde yaşamak mecburiyetinde kalıyor. Bölgenin çoğunluğu olan Budist halk azınlık olan Müslüman halka zulmediyor. Budistler ayrıca kendi aralarında da çatışıyorlar. Tam bir felaket ve sefalet bölgesi olarak iyice istikrarsızlaşan Arakan ' da Myanmar Devleti de meseleleri çözmekte acziyet gösteriyor.
İnsani Yardım Vakfı Kurban Bayramı Myanmar Arakanlı Müslümanlar Müslümanlar 


YARDIMLARDAN MÜSLÜMAN HALK NE KADAR YARARLANIYOR?

BM ' ye bağlı olarak çalışan Dünya Gıda Programı ise Arakanlı on binlerce insana yiyecek tedarik ediyor. Evlerini terk ederek Arakan ' ın merkez şehri Sittwe civarındaki kamplarda toplanan zor durumdaki insanlara tahıl mamülleri gibi ana gıda maddeleri nakliyatı yapan BM destekli programdan Müslüman halkın ne kadar istifade edebildiği ise bilinmiyor.

Programın sözcüsü Frances Kennedy bizzat Arakan ' daki gıda yardım nakliyatını yerinde izliyor. “Bu program ile önümüzdeki aylarda bölgedeki yüz bin evsiz insana toplam 11 milyon dolarlık yardım yapmayı planlıyoruz” diyen Kennedy, gıda ihtiyacı yüksek olan hamilelere, yeni doğum yapmış olan annelere ve çocuklara öncelik verdiklerini, yağ hariç her türlü ana gıda malzemesini bölge kamplarındaki aç insanlara ulaştırmaya çalıştıklarını belirtti.

Bilindiği gibi, Arakanlı Müslümanlar senelerdir zaman zaman kendilerine zulmeden devlet destekli Budist gurupların taarruzlarının Haziran 2012 ' de tekrar alevlenmesinden ötürü evlerini terk ederek komşu Bangladeş ' e iltica etmeye başlamışlardı. Bangladeş ' in Arakanlı mülteci Müslümanların çoğunu kabul edememesinden ötürü ortada kalan on binlerce Arakanlı Müslüman evsiz bir şekilde zor tabiat şartları ve açlıkla mücadele ederek hayatta kalmaya çalışıyor. Türkiye ' den üst düzey mercilerin Arakan ' a gerçekleştirdikleri ziyaret ile dünyanın dikkati çekilen şiddet ve felaketler bölgesi için Türkiye ' de bazı vakıflar da harekete geçmişti. Geçtiğimiz Kurban Bayramı ' nda Türkiye ' de toplanan binlerce kurban bağışını İnsani Yardım Vakfı İHH Arakan Müslümanlarına ulaştırmıştı.

11 Kasım 2012 Pazar günü yayınlandı