Dünya bakliyat günü kutlandı

- Erdal’ın konuşması
Hastalık Kronik Hastalık Yurt Dışı Farkındalık Anavatan 

--Vatandaşların bakliyat yemesi
--Ahçının yemek dağıtması
-- Genel ve detay

( ANKARA )- Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Erdal:- "TMO olarak, bakliyatın tekrar görev alanımıza girmesi ve ülkemizde bakliyat üretiminin artmasını diliyoruz.” ANKARA

- Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Erdal, “"TMO olarak, bakliyatın tekrar görev alanımıza girmesi ve ülkemizde bakliyat üretiminin artmasını diliyoruz” dedi.
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü "Dünya Bakliyat Günü" kapsamında halka açık olarak etkinlik düzenledi.
Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Erdal açıklamalarda bulundu. Bakliyat üretiminin artmasını istediklerini belirten Erdal, "TMO olarak, bakliyatın tekrar görev alanımıza girmesi ve ülkemizde bakliyat üretiminin artmasını diliyoruz. Tüketicilerimizin bakliyat konusundaki farkındalığını artırmak için, 3 gün süreyle burada, mercimek, nohut, bulgur ve bakliyattan müteşekkir tatlılar ve diğer yemekleri halkımıza ikram edip, farkındalık oluşturmak istiyoruz" diye konuştu.
Geçmişten, günümüze gelen ve değerli bir gıda olarak geleceğimize taşınmasını istediğini vurgulayan Erdal, haftada en az 2 gün bakliyat tüketilmesi gerektiğinin de altını çizdi. Bakliyatın tüketiminin insan sağlığı açısından çok önemli olduğunu aktaran Erdal, " Özellikle obezite başta olmak üzere, kronik hastalıklar ve diyabet hastalıkları noktasında bakliyat tüketiminin ciddi bir önleyici etkisi bulunmaktadır" ifadesini kullandı. Türkiye'nin, bakliyatın anavatanı olduğunu ifade eden Erdal, geçmişte atalarımızın tükettiği gıdaların başında bakliyatın geldiğini söyledi.

Ayrıca Erdal, stokların dolu olduğunu ve fazla olması durumunda yurt dışına pazarlamayı düşündüklerini aktardı. Erdal, tarım ekonomisinin, topraklarımızın korunması ve çiftçimizin gelirinin artması noktasında bakliyatın tüketiminin önemini de vurguladı. Bir gazetecinin sorusu üzerine Erdal, "Bakliyat üretiminin 2018 yılında ciddi manada artış gösterdiğini görüyoruz. Şu an ürettiğimiz ve satışta olan bakliyat ürünlerimizin hiçbirisi ithal değildir. Türkiye'de üretilen, çiftçilerimizin ürettiği ürünlerdir. TMO'nun, ülke genelinde 150 tane satış noktası var ve piyasanın yüzde 40 altına satış yapılıyor" şeklinde konuştu.
Erdal, ürünlerin hem satış noktalarından hem de internet üzerinde ki ptt avm'lerden aynı fiyatlarda temin edebilineceğini ifade etti.
Ayrıca, TMO ürünlerinin yakın zamanda tanzim satış noktalarında olacağını söyleyen Erdal, "Kısa süre sonra bakliyat ürünlerimiz satışa sunulacak. TMO fiyatlarıyla tanzim satış noktalarında temin edilebilecek" ifadesini kullandı. Vatandaşlar, etkinlikten memnun kaldıklarını belirterek, "Dünya Bakliyat Günü'nün" düzenli olarak kutlanmasını istediklerini kaydetti.
Etkinlik kapsamında, ikram ve tanıtımlar 15 şubat cuma gününe kadar devam edecek.(MH-BC -
13 Şubat 2019 Çarşamba günü yayınlandı