Dondurucu soğuklara karşı torbalı çözüm

-Recep İnce ile röp.
Çam Ağacı Gündüzler Hava Sıcaklıkları Görece Bulduk 

--Torba takımından detaylar
--ağaçlardan detaylar

( SİVAS )- Sivas'ta çiftçilik yapan 32 yaşındaki Recep İnce diktiği çam fidanları soğuk havadan etkilenmesin diye çözüm olarak fidanları torbayla sararak koruma altına aldı SİVAS

- Sivas'ta çiftçilik yapan Recep İnce diktiği çam fidanları soğuk havadan etkilenmesin diye torbayla sararak koruma altına aldı. Çayboyu Mahallesi'nde yaşayan ve çam yetiştiriciliği yapan Recep İnce (32) kış aylarının oldukça sert ve uzun geçtiği Sivas'ta yetiştirdiği çam fidanlarını eksi 20 dereceye kadar düşen hava sıcaklıklarından korumak için ilginç bir yönteme başvurdu. Çam fidanlarının soğuktan yanmaması ve kurumaması için İnce fidanları torba ile kapladı. Fidanların don vurma riskiyle karşı karşıya olduğunu söyleyen İnce kış şartlarında çam fidanlarını korumakta zorlandıklarını söyledi.

Önceki senelerde çam fidanlarını don vurduğunu bu yılda çözüm olarak fidanlara torba geçirerek korumaya çalıştığını söyleyen İnce,"İlk diktiğimiz yıllar bundan 5-10 yıl önce kuru ayaz oldu ve çamlar yanmıştı. Kimi çam ağacı kurudu kimi çam ağacı ise kurtardım. Geceleri soğuk gündüzleri sıcak olması ağaçları yakıyor. Bende soğuğun ağaçları yakmaması için böyle bir önlem aldım. Bu torbaları yeni diktiğim çam ağaçlarına takıyorum. Büyük olanlar gelişmiş kendilerini kurtarmış oldukları için gerek olmuyor ama yeni dikilen fidanlar nazik oluyor. Canı büyük ağaçlara göre düşük olur. Ağaçları torba ile çözüm olarak korumaya çalışıyoruz. Sivas'ta havalar gayet soğuk olur. Bu yıl kar yağmadı ama genellikle geceleri ayaz olur. Hava sıcaklığı eksi 20 ve eksi 25 dereceleri bulduğu için böyle bir çözüm bulduk. Bakalım artık bizde göreceğiz faydasının olup olmayacağını." dedi.

19 Aralık 2017 Salı günü yayınlandı