Dolmabahçe'de Roman havası

Başbakan Ahmet Davutoğlu Roman temsilcilerle buluştu. Başbakan Davutoğlu, ''120 bin geçici işçiden 5 bini Roman olacak. Bir Roman kardeşimizi de danışman olarak atayacağım'' dedi. Davutoğlu, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun İskan Kanunu dolayısıyla Romanlardan CHP adına özür dilemesini de istedi.
Başbakan Dolmabahçe Ofisi Ahmet Davutoğlu 


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dolmabahçe Ofisi'nde Roman sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Davutoğlu, 'Psikolojik ön yargı kırmak önemliydi. Kırdık. Varsa hala psikolojik ön yargı size söz veriyorum hepsini çatır çatır kıracağız. Kimse bu ülkede herhangi bir vatandaşa tepeden, dışarıdan bakamayacak. Kimse sahip olduğu kültür veya sosyal kesim itibarıyla tahkir edilemeyecek' dedi.

Başbakan ayrıca, ''Toplum yararına çalışma bağlamında 120 bin istihdam oluşturuyorduk. Bunun 5 binini Roman kardeşlerimize ayırıyoruz'' diye konuştu.

Ahmet Davutoğlu Hakkında
Ahmet Davutoğlu, 26 Şubat 1959'da Konya'da doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Memnune'dir. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi Bölümlerinden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde de doktorasını yaptı. Malezya International Islamic University'de çalışmaya başladı. Üniversiten...
devamı
19 Nisan 2015 Pazar günü yayınlandı