Doğum gününü kimsesiz çocuklarla kutladı

Detaylar
Doğum Günü İyi Ki Varsın Hatıra Fotoğrafı Kimsesiz Çocuk Kimsesiz Çocuklar 

-Röportajlar

( ARTVİN ) ARTVİN

- Artvinli iş adamı Nedim Koyuncu, 46. yaş gününü 1 günlük tatil için Kemalpaşa ilçesine götürdüğü ve yeni kıyafetler aldığı, Çocuk Sevgi Evleri’nde kalan çocuklarla birlikte verdiği yemekle kutladı. İş adamı Koyuncu, 46'inci doğum gününe girerken, sevgi evi çocuklara sürpriz yapmak için Artvin Valiliği’ne başvuruda bulundu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Sevgi Evlerinde kalan çocukları eğlendirmek istediğini belirtti ancak yaşanan şehit haberleri sonrası eğlence kısmı iptal edildi. İl Müdürlüğü'nün verdiği iznin ardından, yaşları 10 ile 18 arasında değişen 33 çocuğa kıyafetler hediye eden Koyuncu, ardından çocukları,Kemalpaşa ilçesindeki mağazasına ve ardından bir restoran’a götürdü.Hediyelerini alan öğrenciler, hep bir ağızdan,”iyi ki doğdun Nedim abi, iyi ki varsın” sloganları ile teşekkür ettiler. Öğlen yemeği yediği çocuklarla doğum günü bahane gülücükler şahane diyen Koyuncu, çocuklara hediyeler verdi. Çocuklar, 1 günlük tatilin ardından Artvin’e dönme esnasında yine aynı sloganlarını yenilediler. Baştan sona giysi ile donanan öğrenciler, iş adamı Nedim Koyuncu’ya,” hatırlanmak ne kadar güzel, acil ihtiyacımız olmasa da hediye almak çok anlamlı bir duygudur, ,ifadelerini kullandılar.Bir öğrenci ise hediyesini kendine almayıp kardeşini tercih etmesi ayrı bir ayrıntıyı sergiledi. Hayatında ilkini Gürcistan ülkesinde ve 2’cisi Türkiye’de yine aynı çocuklarla doğum gününü kutladığını belirten Nedim Koyuncu, bunu da sevgi evi çocuklarla gerçekleştirdiğini söyledi.

Koyuncu, "Çocuk istismarlarının yaşandığı bir dönemde bu yetim ve öksüz çocuklarımızın her durum ve her şartta yanlarında olduğumuzu göstermeye çalıştık. Bu çocuklarımızın yaşamış oldukları hayat kendi tercihleri değildir. İnsanlığımızın ölçüsü para pul değil; yetimi öksüzü, açı susuzu, garibanı kollamak ve gözetmekle ölçülüdür. Elbette bu gibi insanlarımıza, çocuklarımıza devletimiz sahip çıkıyor ama bizlerin de birey olarak üzerimize düşen görevleri var. Bunları yaptığımız ölçüde insanız. Bize de doğum günü bahane oldu,çocuklar mutlu oldukça ben de mutlu oldum,”dedi.
Programda, Salih Yılmaz,müzik dinletisi olacaktı ancak ,şehit haberlerin Ceyhan etmesi sebebiyle eğlence kısmı iptal edildi ancak,sanatçı Yılmaz,çocukları yalnız bırakmadı bol bol hatıra fotoğrafı çekildiler ve birlikte yemek yediler.
İyi Ki Varsın Hakkında
Kaliteli ve sağlıklı yaşamın ipuçları, hastalıklarında son tedavi seçeneklerini, kısacası hayatın her alanına dair soruların cevaplarını uzman konuklar bu programda sizler için cevaplayacak... Büşra Meşe Yıldırım'ın sunduğu İYİ Kİ VARSIN her Cumartesi 11.00'de Beyaz TV'de......
devamı
1 Mart 2020 Pazar günü yayınlandı