Diyarbakır okul öncesi eğitimde çığır açtı

Açıklamaya katılanlardan görüntü
Lyon Oyaca Okul Öncesi Eğitim Basın Mensupları Irak 

-Vali Güzeloğlu’nun konuşması

( DİYARBAKIR )- Okul öncesi 3-4-5 yaş okullaşma oranı son 6 ay içinde yüzde 26’dan yüzde 43’e yükseldi- 5 yaş okullaşma oranı, 6 ay içinde yüzde 50’den yüzde 95’e yükseldi- Karacadağ Kalkınma Ajansı, okul öncesi eğitim standartlarının arttırılması için mali destek programı hazırladı- 4,5 milyon liranın tahsis edildiği programda, 300 bin liraya kadar proje desteği ve yüzde 90 hibe oranı uygulanacak DİYARBAKIR

- Diyarbakır’da, okul öncesi eğitim çalışmaları kapsamında son 6 ayda yapılan çalışmalar neticesinde 3-4-5 yaş okullaşma oranı yüzde 26’dan yüzde 43’e, 5 yaş okullaşma oranı da yüzde 50’den yüzde 95’e yükseldi. Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından açıklanan okul öncesi eğitim standardını arttırılması mali destek programına 4,5 milyon tahsis edildi, projelere yüzde 90’ı hibe olan 300 bin liraya kadar destek verilmesi için çalışmalara başlandı. Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, son 6 ay içinde yapılan okul öncesi eğitim çalışmaları ile ilgili basın mensupları ile bir araya geldi. Yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren Vali Güzeloğlu, eğitimde hem Türkiye’de hem de Diyarbakır’da bugüne kadar gerçekleştirilen çok önemli yatırımların olduğunu söyledi.

Özellikle okul öncesinden başlayarak Diyarbakır’da hem okullaşmayı hem de eğitim alanında odaklaşmayı gerçekleştirmeleri gerektiğine dikkat çeken Vali Güzeloğlu, “Eğitimin bütün alanları önemli ve öncelikli olmakla birlikte en önemli ve en belirleşici alanı okul öncesidir. Destek ve katkı gereken ailelerimize maddi ve manevi destekler de sağlandı. Her okulumuzda ve ana sınıflarımızda malzeme, donanım ve diğer eksiklikler de bu anlamda gözden geçirildi ve tamamlandı. Geldiğimiz noktada, yaklaşık 6 aylık geride bıraktığımız çalışma döneminde elde edilen başarı gerçekten gurur vericidir. Göreve başladığımız 30 haziran itibari ile 3-4-5 yaş grubunda okullaşma oranımız yüzde 26,74’tü bugün itibari ile bu oranımız yüzde 43,98’e çıkmış durumdadır. Bu konuda yıl sonu hedefimiz yüzde 75’tir. 5 yaş grubunda göreve başladığımızda okullaşma oranımız yüzde 50,05 oranındaydı, bugün itibari ile yüzde 95,01’e çıkmıştır” dedi.
Karacadağ Kalkınma Ajansı, okul öncesi için 4,5 milyon dağıtacak Okul öncesi çalışmalarla ilgili Karacadağ Kalkınma Ajansının bugün açıkladığı mali destek programına da değinen Vali Güzeloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kalkınma ajansımız üzerinden bugün ilan edilen 2018 yılı mali destek programları kapsamında da kalkınma ajansı başkanlığımızda, Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinde kullanılmak üzere 4,5 milyon liralık kaynak tahsis edilmiştir. Bu projelerde yüzde 90 hibe oranı geçerlidir, 300 bin liralık proje desteği sağlanacaktır. Bilgi çağında bilgi ekonomisine katkı koyacak yetişmiş insan gücünün en önemli kavramı olan bilgisayar okuryazarlığı gibi kodlama eğitimini de Diyarbakır’da okul öncesinde artık verilmeye başlanması kaçınılmazdır.” (YRT-AKK-Y)
29 Aralık 2017 Cuma günü yayınlandı