Diyarbakır’da Kur’an Kursuna Bombalı Saldırı

Diyarbakır ' da kimliği belirsiz iki kişi tarafından bir Kur ' an Kursu binası girişine 2 ses bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda şans eseri can kaybı olmazken, binaya ait birçok pencerenin camı kırıldı.
Emniyet Müdürlüğü Saldırı 


Edinilen bilgiye göre, saat 20.45 sıralarında Yenişehir ilçesi Şehitlik semti 1. Sokak üzerinde bulunan Fakihoğlu Apartmanı ' ndaki Hz. Süleyman Eğitim Vakfı Yatılı Kur ' an Kursu ' na kimliği belirsiz 2 kişi tarafından ses bombalı saldırı yapıldı. Kur ' an Kursu ' nun bulunduğu binanın girişine atılan ses bombaları büyük bir gürültü ile patladı. Saldırıda can kaybı yaşanmazken, binada maddi hasar meydana geldi. Saldırı anında öğrencilerin bina içinde olması olası bir faciayı önlerken, bölgeye gelen polis ekipleri kaçan saldırganların yakalanması için havaya uyarı ateşi açtı. Polislerin ateş açmasına rağmen ara sokaklara kaçan saldırganların yakalanması için bölgede geniş kapsamlı çalışma başlatıldı.

Kur ' an Kursu yetkililerinden edinilen bilgiye göre, patlama anında 30 öğrencinin binada olduğu belirtildi. Binadaki öğrencilerin patlamanın gerçekleştiği saatte topluca sohbet için daha önce belirlenen bir yere gidecekleri öğrenildi.

Öte yandan patlamanın meydana geldiği bina önüne gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri aldıktan sonra inceleme başlattı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri saldırganların yakalanması için çalışma başlatırken, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri ise patlamanın meydana geldiği bölgede parmak izi ve delil aradı.
29 Mayıs 2012 Salı günü yayınlandı