Diyarbakır'da Büyük Buluşma - Mesud Barzani'nin Açıklamaları

Diyarbakır ' da düzenlenen törende konuşan Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, çözüm sürecine destek verilmesi çağrısı yaptı. Barzani konuşmasında Türkçe olarak “Yaşasın Türk ve Kürt kardeşliği. Yaşasın barış, yaşasın özgürlük” dedi.Barzani konuşmasında Türkçe olarak “Yaşasın Türk ve Kürt kardeşliği. Yaşasın barış, yaşasın özgürlük” dedi.
Şivan Perwer İbrahim Tatlıses Mesud Barzani Ortadoğu Barzani 


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'yle birlikte toplu tesis törenine katıldı. Törende konuşan Mesud Barzani barışa yönelik mesajlar verdi.

Diyarbakır 'da olmaktan sevinçli olduğunu dile getiren Barzani, şöyle konuştu:

“Ortadoğu 'da artık birlikte yaşama günü gelmiştir. Savaşlar denendi, kimse savaştan bir hayır görmedi. Barış temeli artık atılmıştır. Sayın Erdoğan 'a teşekkür ederiz, cesaretle bu adımı attı. Kürt kardeşlerime sesleniyorum, Barış Projesini desteklesinler. Barışa verilecek savaş zor bir savaştır. Barış yolu ne kadar uzun olsa da bir sene savaşmaktan daha iyidir. Biz tüm gücümüzle barış sürecini destekliyoruz. Barış sürecini destekliyoruz. İnanıyoruz ki barış süreci sonuca varacaktır.”

Barzani konuşmasını Türkçe olarak, “Yaşasın Türk ve Kürt kardeşliği. Yaşasın barış, yaşasın özgürlük” sözleriyle bitirdi.

İbrahim Tatlıses Hakkında
Adanalı bir sinemacının, inşaatta sesini duymasıyla birlikte önce Adana'da ardından Ankara'da çeşitli gazinolarda sahneye çıktı. 1975 yılında çıkardığı "Ayağında Kundura" adlı plakla tüm Türkiye'ye sesini duyurdu. Ardından "Sabuha", "Dom Dom Kurşunu", "Bir Mumdur" gibi türküleriyle ününü pekiştirdi. "Allah Allah", "Kara Zindan", "İnsanlar" ve "Fosforlu Cevriyem" gibi albümleri büyük ilgi gördü. "Allahım Neydi Günahım", "Yakamoz", "Yol Ver Dağlar...
devamı
16 Kasım 2013 Cumartesi günü yayınlandı