Diyarbakır'a atanan öğretmenler törenle göreve başladı

- - Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki toplantı - Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun açıklamaları - Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan'ın açıklamaları - Vali Hasan Basri Güzeloğlu: - "Maddi anlamda hiçbir eksiğimiz yok, teknolojik kullanımında fiziksel kapasitede dünya çapında bir dönüşümü, başarıyı ve değişimi gerçekleştirdik. Şimdi nicelikten sonra sıra nitelikte"DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Maddi anlamda hiçbir eksiğimiz yok, teknolojik kullanımında fiziksel kapasitede dünya çapında bir dönüşümü, başarıyı ve değişimi gerçekleştirdik. Şimdi nicelikten sonra sıra nitelikte." dedi.
Vali Güzeloğlu, Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde Diyarbakır 'a atanan bin 268 öğretmen göreve başlaması dolayısıyla düzenlenen törende, her kişinin bir öğretmenin eseri olduğunu belirterek, dünyanın en değerli, en özellikli ve en güzel mesleğinin öğretmenlik olduğunu söyledi.

Hayatın her alanında eğitim ve öğretimin çok önemli olduğunu fakat erken evrelerde bunu gerçekleştirmenin çok değerli olduğunu aktaran Güzeloğlu, şöyle konuştu:"Göreve başladığımda böylesine bilge bir şehrin eğitim parametreleri ve göstergeleri ne kabul edilebilir ne de sürdürülebilirdi. Aslında gerçekleştirmeye engel bir şey de söz konusu değildi. Planlı akılcı kararlı ve sürdürülebilir bir perspektifte 1,5 yılda büyük değişim gerçekleştirildi.
Şimdi sizinle daha da hızlanacak. Her birinizin katkısı çok önemli."Öğretmenlerin, çocukları, milli ve manevi değerlerine sahip, ülkenin, birliğine bütünlüğüne, bayrağına, ezanına, cumhuriyetine, devletine kast edecek bütün ihanet şebekeleri karşısında aşılmaz sıra dağlar gibi duracak vizyonla yetiştireceğini dile getiren Güzeloğlu, "Maddi anlamda hiçbir eksiğimiz yok, teknolojik kullanımında fiziksel kapasitede dünya çapında bir dönüşümü, başarıyı ve değişimi gerçekleştirdik. Şimdi nicelikten sonra sıra nitelikte." dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan ise bu yıl Diyarbakır 'a atanan bin 268 aday öğretmenden bininin göreve başladığını, diğerlerinin işlemlerinin devam ettiğini söyledi.

Bazı öğretmenlerin salona çocuklarıyla geldiği görüldü.

Perspektif Aday Öğretmen Öğretmenler Öğretmen Öğretmenlik 

8 Kasım 2018 Perşembe günü yayınlandı