'Diriliş Ertuğrul' oyuncuları sempozyuma katıldı - KOCAELİ

"Diriliş Ertuğrul" oyuncuları sempozyuma katıldı - KOCAELİ - Oyuncular Hülya Darcan, Esra Bilgiç ile sunucu Pelin Çift'in konuşmaları - Katılımcılardan detay görüntüler "Diriliş Ertuğrul" oyuncuları Kocaeli 'de sempozyuma katıldı - Kocaeli 'de düzenlenen "Uluslararası Orhan Gazi ve Kocaeli Tarihi - Kültürü" sempozyumunda, "Diriliş Ertuğrul" dizisinin oyuncuları Hülya Darcan ve Esra Bilgiç ile sunucu Pelin Çift'in katılımıyla oturum gerçekleştirildi - Oyuncu Darcan: - "Biz aynı zamanda bir şeyler öğretiyoruz, yaptığımız iş ders niteliğinde. Bugün bir savaş çıksa bizim kadınımız yine elinde silahla 'Allah Allah' diye gider. Bu içimizde, kanımızda var"KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen "Uluslararası Orhan Gazi ve Kocaeli Tarihi - Kültürü" sempozyumuna, "Diriliş Ertuğrul" dizisinin oyuncuları Hülya Darcan, Esra Bilgiç ile sunucu Pelin Çift katıldı.
Başiskele ilçesinde bir otelde düzenlenen sempozyumunda "Türk Sinemasında Tarih Olgusu" başlıklı oturum, TRT'de yayınlanan "Diriliş Ertuğrul"un oyuncuları Darcan, Bilgiç ile sunucu Çift'in katılımıyla gerçekleşti.Oturumda konuşan Darcan, Diriliş Ertuğrul dizisiyle tarih bilincinin daha da arttığına işaret ederek, o dönemde insanların nasıl yaşadığının öğrenildiğini söyledi.

Dizinin, günlük yaşamlarına etkileri olduğunu ifade eden Darcan, bazen o döneme ait kelimeleri evde kullandığını kaydetti.
Darcan, tarihi dizilerin başlamasından bu yana çok sayıda tarih kitabının yazıldığına dikkati çekerek, şunları anlattı:"O nedenle halkımız artık tarih konusunda daha bilgili ve daha dikkatli. Kendimizi dizilere de çok kaptırıyoruz. Biz aynı zamanda bir şeyler öğretiyoruz, yaptığımız iş ders niteliğinde. Kılıçlı kavga sahnelerine de bu anlamda çok dikkatli oluyoruz. Bugün bir savaş çıksa bizim kadınımız yine elinde silahla 'Allah Allah' diye gider. Bu içimizde, kanımızda var. Güzel bir örnek verilse bile Osmanlı kadını diye anlatılır. 'Hayme Ana' figürünü insanlar çok sevdi ve çok saygı duydu." - "O dönmede kadınlar inanılmaz güçlüymüş"Bilgiç de 4 yıldır diziyi çekerken birçok konuda dikkatli olduklarını ifade ederek, sosyal medyadan elinde kılıçla diziyi izleyen insanların paylaşımlarının yapıldığını söyledi.

Bazı sahnelerde çok duygulandığını ifade eden Bilgiç, "O dönmede kadınlar inanılmaz güçlüymüş ve sözü dinlenen bireymiş. Bu bizim damarlarımızda olan bir şey ama zamanla kaybolmuş, törpülenmiş." dedi.
Çift ise 15 Temmuz'da halkın darbe girişimine karşı durmasının özünde, Diriliş Ertuğrul dizisinin insanlara verdiği "kendine güven" duygusunun olduğunu söyledi.

Çift, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından böyle bir tarih sempozyumunun yapılmasının çok önemli olduğunu belirterek, hayranı olduğu oyuncularla olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Sosyal Medya Tarih Bilinci Darbe Girişimi 

11 Mart 2018 Pazar günü yayınlandı