Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı: 1 Masyıs'ta Taksim'deyiz

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı: 1 Masyıs'ta Taksim'deyiz. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlayacaklarını belirterek, “Başka alternatifimiz yok” dedi.
1 Mayıs Devrimci 1 Mayıs İşçi Bayramı Taksim 1 Mayıs 1977 


DİSK Genel Merkezi ' nde 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına ilişkin bir basın toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Disk Genel Sekreteri ve 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı Arzu Çerkezoğlu ' nun yanı sıra çok sayıda basın mensubu katıldı. Dayanışma ve mücadeleyi yükseltmek için alanlarda olacaklarını ifade eden Disk Genel Başkanı Kani Beko, “İşçilerle, yoksullarla, işsizlerle, kadınlarla, gençlerle, dışlanmışlarla, mağdurlarla ve emeğini, alın terini harcayan bütün emekçilerle birlik olmak, dayanışmak ve mücadeleyi yükseltmek için, 1 Mayıs ' ta başta Taksim 1 Mayıs alanı olmak üzere ülkenin dört bir yanında buluşuyoruz” ifadelerini kullandı.

Disk Genel Başkanı Kani Beko, çözüm sürecini işaret ederek, “Çözüm arayışlarının ön plana çıktığı bu sürecin işçi sınıfı ve emekçi halkların ortak iradesiyle gerçek bir barışa dönüşebileceğinin işçi sınıfının birliği ve halkların kardeşliği temelinde mücadelenin sürdürülmesi gerektiğinin bilinciyle 1 Mayıs ' a gidiyoruz” dedi.
Bir basın mensubunun Taksim Meydanı ' ndaki çalışmaları hatırlatması üzerine Beko, “Fiziki olarak söylenenler doğru. Ancak takdir edersiniz ki 1 Mayıs 1977 yılında bizim Taksim alanında faşist katiller tarafından katledilen 36 arkadaşımızın anısına koşullar ve şartlar ne olursa olsun DİSK bugüne kadar birlikte hareket ettiği kardeş sendikalarla ve odalarla birlikte orada olacak” şeklinde konuştu.

Taksim Meydanı dışında başka bir alternatifleri olmadığını vurgulayan Beko, “Valilikle yapılan bir takım görüşmeler oldu. Taksim 1 Mayıs Alanıyla ilgili bir sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum. DİSK ve kardeş konfederasyonlarla birlikte hedefimiz Taksim Alanı. Başka alternatifimiz yok. Birlik, dayanışma ve mücadele gününü sizlerle birlikte Taksim Alanı ' nda kutlayacağız” diye konuştu.

Kalıcı bir barışın tesis edilmesi gerektiğini söyleyen DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “30 yıldan bu yana 50 bin insanımızı kaybettik. Bu topraklarda yaşayan insanlar bizim insanlarımız. Önümüzdeki süreçte 30 bine yakın insanımızı kaybetmek istemiyorsak kesinlikle bu ülkede barış kalıcı bir şekilde tesis edilmelidir” dedi.
Valilikle 1 Mayıs için görüşmelerin devam ettiğini ifade eden DİSK Genel Sekreteri ve 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı Arzu Çerkezoğlu da, “Bazı yollar kapalı. Alanda bir takım kazı çalışmaları var. Fakat 1 Mayıs ' a katılan bütün işçi ve emekçilerle birlikte, mücadele örgütlerimizle birlikte 1 Mayıs ' ı hep birlikte ortak bir akıl oluşturarak gerçekleştireceğiz. Bununla ilgili çalışmalarımızı ve toplantılarımızı sürdürüyoruz. Valilikle de yaptığımız görüşmeler sonucunda 1 Mayıs 2013 ' ün amacına uygun bir şekilde tüm işçilerin ve emekçilerin, ezilenlerin taleplerini ifade eden en önemli mücadele günü olarak adına yakışır, tarihsel sürecine yakışır bir biçimde gerçekleştireceğiz. Buradaki teknik sorunları aşacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

16 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı