DEAŞ'lı zanlı: 'Bu dava için malzeme olsa kendimi patlatırdım'

Zanlıların adli tıpa getirilmesi
Adli Kontrol Güvenlik Önlemi Cep Telefonu Şafak Vakti Terör Örgütü 

-En önde ailesinin kayıp olarak aradığı Ömer Güneş'in getirilmesi
-Adli tıpa gelirken bir kişinin tükürmesi
-Adli tıpa alınmaları
-Adli tıptan çıkartılmaları
-Polis aracı ile götürülmeleri
--ARŞİV-
-Polis araçlarının emniyetten çıkması
-Özel harekat timlerinin adrese girerken genel ve detay görüntüler
-Mahallede güvenlik önlemi alan özel harekat timlerinden genel ve detay görüntüler
-Özel harekat timlerinden genel görüntüler
-Bir zanlının polis aracına bindirilmesi
-Güvenlik önlemi alınan sokaktan genel görüntü
-Zanlıların adli tıp birimine getirilmesi

( ADANA ) DEAŞ'lı zanlı: "Bu dava için malzeme olsa kendimi patlatırdım"- Adana'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 6 kişi adliyeye sevk edildi- Ailesi tarafından kayıp olarak aranan DEAŞ'lı zanlının "Bu dava için malzeme olsa kendimi patlatırdım" dediği ileri sürüldü ADANA

- Adana'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 6 kişi adliyeye sevk edilirken, ailesi tarafından kayıp olarak aranan bir DEAŞ'lı zanlının "Bu dava için malzeme olsa kendimi patlatırdım" dediği ileri sürüldü. Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, 6 ay boyunca teknik ve fiziki olarak takip ettiği DEAŞ terör örgütüne 26 Ekim günü şafak vakti operasyon başlattı. Özel Harekat timlerinin desteği ile eş zamanlı baskınlar düzenlendi.
Operasyonda, 1’i kadın 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlıların, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda eylem hazırlığı içerisinde olduğu öne sürüldü. Zanlıların evinde çok sayıda cep telefonu ve cihat kitapları ele geçirildi. Zanlıların Suriye’ye eleman temin ettiği de öğrenildi. Zanlılar emniyette 7 gün boyunca sorgulandı. Zanlılardan kadın emniyetteki sorgusunun ardından savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Diğer zanlılardan Ö.G.'nin ailesi tarafından kayıp olarak arandığı saptandı. Ayrıca Ö.G.'nin Suriye'ye giderek burada DEAŞ adına savaştığı tekrar Adana'ya geldiği burada da örgüte elaman kazandırma, örgütün cezaevinden çıkan elemanlarını saklama ve tekrar Suriye'ye gönderme faaliyetlerinde bulunduğu öne sürüldü. Ayrıca zanlının "Malzeme olsa bu dava için kendimi hiç düşünmeden patlatırdım canlı bomba olurdum" dediği de ileri sürüldü. Zanlılar sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan Ö.G., E.T., M.T., H.Y. tutuklanırken, A.T. ve V.Ş. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
2 Kasım 2018 Cuma günü yayınlandı