Darbeci Kenan Evrenin İbretlik Sözlerini Canlı Yayında Açıkladı!

Balçiçek İlter'in Habertürk televizyonunda yayınlanan ' Söz Sende ' programına konuk olan Sabah Gazetesi yazarı Mehmet Barlas, Kenan Evren ile arasında geçen diyalogları ve nasıl başladığını açıkladı.
Türkiye Cumhuriyeti Kenan Evren Cumhurbaşkanı Balçiçek İlter Ahmet Hakan Coşkun 


Programın moderatörü Balçiçek İlter, gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Mehmet Barlas 'a Ahmet Hakan'la girdikleri polemiği hatırlatınca söz Barlas'ın Kenan Evren'i evinde ağırlamasına geldi.

Darbeden sonra, Evren'i evinde ağırladığı için halen eleştirilen Barlas, o görüşmeyle ilgili ilginç detaylar aktardı.

Kenan Evren'in darbeyle gelmiş de olsa o dönem Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı olduğunu belirten Barlas, 'Kenan Evren'in beni ziyaret edeceğini öğrendiğimde buna itiraz edemezdim. Sonuçta o bir cumhurbaşkanıydı' ifadelerini kullandı.

Kenan Evren'le diyaloglarından kesitler aktaran Barlas, bir başka görüşmede, aralarında geçen darbeyle ilgili şu sohbeti aktardı.

'Bizden sonraki kuşak darbe yaparsa... '
'Bir yurtdışı seyahatinden dönüşte Kenan Evren'le bir konuşmamızda, Evren dedi ki;'Sayın Barlas, biz darbeyi yapıp kışlaya dönmekte kararlı son kuşak askeriz. Bizden sonraki gelen kuşak darbe yaparsa bir daha gitmez, bunu bilin'.'

31 Ekim 2013 Perşembe günü yayınlandı