Cumhuriyet Bayramı Gençlik Parkı’nda Kutlandı

Başkentte Cumhuriyet Bayramı coşkusu Gençlik Parkı ' nda yaşandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi ' nin düzenlediği Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, şölen havasında binlerce başkentlinin katılımıyla büyük bir coşku içinde geçti.
Cumhuriyet Doğu Anadolu Atatürk Alişan Avrupa 


Cumhuriyet Bayramı ' nı başkentlilerle birlikte Gençlik Parkı ' nda kutlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “İnşallah cumhuriyetimiz daha da güçlü hale gelecek. Artık Türkiye ' de inşallah terör bitecek, aramızda ayrılık gayrılık olmayacak” diye konuştu.Başkentliler, meclis kürsüsünden 89 yıl önce yakılan bağımsızlık ateşinin yıldönümünde Gençlik Parkı ' nda buluştu. Kent genelinde gün boyu gerçekleşen törenlere destek veren Büyükşehir Belediyesi, akşam saatlerinde de muhteşem bir şölene ev sahipliği yaptı. Başkent ' te, cumhuriyetin ilk yıllarında yapılan Gençlik Parkı ' nda düzenlenen cumhuriyet şölenine kentin dört bir tarafından çocuk, genç, yaşlı binlerce başkentli katıldı.

BAŞKAN GÖKÇEK TÜRKİYE ' NİN BAYRAMINI KUTLADI

Konser alanını dolduran başkentliler ile bayram coşkusunu yaşayan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, tüm Türkiye ' nin Cumhuriyet Bayramı ' nı kutlayarak, “Bu bayramı bize hediye eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimize ve gazilerimize minnetlerimizi sunuyoruz” dedi. Türkiye ' nin dünyanın 16. büyük ekonomisi haline geldiğinin altını çizen Başkan Gökçek, “Düne kadar başkalarını takip ederken, artık takip edilen bir ülke olduk. Bugün de cumhuriyeti bu hale getiren Sayın Başbakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyorum” diye konuştu.

Ankara ' nın da Türkiye ' nin gelişimine paralel olarak örnek bir başkent olma yolunda süratle ilerlediğini vurgulayan Başkan Gökçek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sevgili Ankaralılar, dünyada Avrupa ödülü, Avrupa Şeref Bayrağı, şeref plaketi ve Avrupa diplomasını, bu 4 ödülü alan 3 kent var, Viyana, Lahey ve Ankara. Ama diğerleri 25 senede almışlar, biz 8 senede aldık. Bu ödüller de Cumhuriyet Türkiye ' sinin Ankara ' sının nereye geldiğini çok net gösteriyor. İnşallah cumhuriyetimiz daha da güçlü hale gelecek. Artık Türkiye ' de inşallah terör bitecek, aramızda ayrılık gayrılık olmayacak. Türk-Kürt, Alevi-Sünni, Laz, Çerkez ayrımı olmayacak. Ülkemiz kardeşçe çok daha ilerilere gidecek. Yaşasın Türkiye, yaşasın Cumhuriyet.”

CUMHURİYET ŞÖLENİNDE ALİŞAN COŞTURDU

Büyükşehir Belediyesi ' nin dağıttığı Türk Bayrakları ile kırmızı-beyaz renklere bürünen konser alanı FOMGET Halk Dansları Topluluğunun Anadolu ' yu karış karış gezen gösterisi ile başladı. Gaziantep yöresi ile gösterilerine başlayan FOMGET, Ege, Artvin, Doğu Anadolu ' nun ardından Üsküp ezgilerini ve ritimlerini başkente taşıdı. FOMGET ' in hareketlendirdiği şölendeki coşku, ünlü sanatçı Alişan ' ın “Ölürüm Türkiye ' m” şarkısı eşliğinde sahneye çıkmasıyla daha da arttı. Türkiye için çok önemli bir gün yaşandığını ifade eden Alişan, başkentlilerin Cumhuriyet Bayramı ' nı kutlayarak, “Bu özel günde benim çok sevdiğim, her zaman da takdir ettiğim Sayın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımıza böyle güzel bir tören düzenlediği için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Gökçek, birlikte “Memleketim” şarkısını seslendirdiği Alişan ' a Cumhuriyet Şöleni ' nde Başkentlilerle birlikte olduğu için teşekkür çiçeği verdi. Alişan ' ın hem kendi şarkılarını hem de hafızalara kazınan parçaları seslendirdiği muhteşem şölen, havai fişek gösterisi eşliğinde su, lazer ve ışık dansının unutulmayacak görüntüleri ile son buldu.

Alişan Hakkında
İstanbul'un Beyoğlu ilçesinin Şişhane semtinde dünyaya geldi. Aslen Bingöl'lüdür. Sırasıyla Kuvay-ı Milliye ilkokulunu, Özel Şişli Koleji ortaokulunu, Özel Evrim Lisesini bitirdi. Çok istemesine rağmen Hava Harp Okulu imtihanlarını 1 puanla kaybedip pilot olamadı ve İ.T.Ü Konservatuar bölümünü kazandı. Müzik hayatının yoğunluğundan 3. Sınıfın sonunda devamsızlık yüzünden okuldan ayrılmak zorunda kaldı. Müzik piyasasına atılana kadar adı Serkan Bu...
devamı
31 Ekim 2012 Çarşamba günü yayınlandı