Çocuklar araba kullanarak trafik kurallarını öğreniyor

Teorik eğitimden görüntüler
Trafik Kuralları Öğretmenler Öğretmen Akülü Araba Öğrenciler 

-Çocukların akülü arabalara binmesi
-Çocukların akülü arabaları kullanırken eğlenmeleri
-Akülü araba kullanan çocukların yayalara yol vermesi
-Trafik polisinin çocuk sürücülere yön göstermesi
-Sınıf öğretmeni ile röportaj
-Çocuklar ile röportaj

( KONYA )- Konya'da özel olarak hazırlanan Trafik Eğitim Parkında akülü arabalara binen çocuklar, trafik kurallarını eğlenerek öğreniyor KONYA

- Konya’da trafik polisleri tarafından, öğrencilere trafik kuralları öğretiliyor. Minikler ise, Trafik Eğitim Parkı’nda akülü arabalara binerek hem doyasıya eğleniyor hem de öğrendiklerini uygulama fırsatı buluyor. Konya’da Karayolu Trafik Haftası kapsamında, merkez Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Selçuklu Belediyesi ve Konya Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen proje ile merkez ilçeler ve çevre ilçelerdeki okullarda eğitim gören ilkokul 4. sınıf öğrencilerine yönelik, trafik polisleri tarafından trafik eğitimi verildi.
Öğrenciler, ilk olarak sınıflarda trafik kuralları hakkında görsel ve teorik olarak bilgilendirildi. Ardından Trafik Eğitim Parkı’nda akülü arabalara binen minikler öğrendiklerini eğlenerek uygulama fırsatı buldu. “Bu kadar eğlenmeleri onların öğrenmelerini pekiştiriyor” Bu uygulamanın öğrenciler için oldukça faydalı bir uygulama olduğunu kaydeden Mustafa Necati İlkokulu öğretmenlerinden Ayşegül Gökgül, “Öğrencilerin yaşayarak öğrenmesi zaten öğrenme adına bizim en çok istediğimiz şey. Biz ne kadar anlatırsak anlatalım bir süre sonra havada kalıyor. Ama burada uygulama yapıyor olmaları bu kadar eğlenmeleri onların öğrenmelerini pekiştiriyor. Güzel bir uygulama. Işıklarda bekleyen öğrencilerimiz oldu. Akülü arabalarda trafik kurallarına uyarak düzgün bir şekilde kullanıp geldiler” ifadelerini kullandı. Eğitim gören öğrenciler ise, bu eğitimin kendileri için trafik kurallarını öğrenmeleri açısından çok faydalı olduğunu, öğrendikten sonra ise akülü arabalarla hem uygulama yaptıklarını hem de çok eğlendiklerini belirtti.
Proje kapsamında bu sene eğitim-öğretim dönemi bitene kadar 5 bin 4. sınıf öğrencisine bu trafik eğitimlerinin verilmesinin hedeflendiği ve bu zamana kadar yaklaşık 4 bin öğrenciye eğitim verildiği öğrenildi.
9 Mayıs 2019 Perşembe günü yayınlandı